Ber Bosse ta flere år

Moldes semifinalehelt Daniel Berg Hestad ber Bosse Johansson fortsette som Molde-trener.

MOLDE (Dagbladet):

-  Vi trenger kontinuitet og Bosse er en god trener. Det vil være nyttig for Molde om han fortsetter, sier Berg Hestad til Dagbladet.

Svenskens kontrakt med Molde går egentlig ut 31. oktober. Men klubben fikk på plass en klausul om at han skulle bli til 6. november om Molde kom til cupfinalen. Og den gleder Bosse Johansson seg til å innfri.

Avventer

-  Cupfinalen i Norge er noe helt annet enn i Sverige. I fjor spilte vi i Göteborg cupfinale mot Djurgården uten at noen brydde seg om det. Jeg tror knapt noen husker resultatet. Det er en helt annen fest og engasjement om en cupfinale i Norge. Det blir gøy, sier Bosse Johansson til Dagbladet.

-  Hva skal til for at du fortsetter i Molde neste sesong ?

-  Det får du ikke svar på. Jeg svarer ikke på noen spørsmål om videre trenerengasjement foreløpig. Det eneste jeg kan si er at jeg ikke snakker med andre klubber mens jeg er under kontrakt i en klubb. Det holder jeg fast på nå også, sier Bosse.

Direktør Espen Silseth sier at Molde venter på svar fra svensken om han er interessert i å fortsette som trener. Etter det skal klubben ta stilling til hvem som trener Molde neste år.

 MATCHVINNER: Daniel Berg Hestad sendte Molde til Ullevaal med en volley og et skrik. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MATCHVINNER: Daniel Berg Hestad sendte Molde til Ullevaal med en volley og et skrik. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Hyller Daniel

-  Kan Molde bli et topplag i Tippeligaen igjen etter å ha fått spinklere økonomiske rammer å rutte med de siste åra ?

-  Se på Start. Jeg er imponert over dem. For oss er det en styrke at vi har en solid stall som gjør at vi kan spille 11 mot 11 på treningene. Vi har mange bra spillere. Daniel Berg Hestads tilbakekomst har vært svært positiv. Han er en høyklassespiller, skryter Bosse.

Og nettopp Daniel Berg Hestad var mannen som senket Hønefoss i semifinalen i går. 17 minutter før full tid sendte han Molde til cupfinale med et hardt volleyskudd fra ti meter. Molde overkjørte Hønefoss i 80 minutter, og seieren var fullt fortjent. Selv om askeladden fikk sine muligheter mot slutten.

Tøft for LSK

-  Nå blir det fotballfest i Oslo. Jeg husker min første cupfinale som 19-åring. Det kan bli en like stor opplevelse denne gang, sier Berg Hestad som i seiersrusen tenkte på de moldensere som allerede hadde bestilt flybilletter og hotellplass i Oslo cupfinalehelga.

Nå venter Lillestrøm i finalen i finalen på Ullevall 6. november.

-  De er gode. Vi skal ha dem i siste seriekamp på Åråsen og cupfinale noen dager seinere. Det blir tøffe kamper. Men det viktigste nå, er seriekampen i Bodø mandag. En fornyet plass i Tippeligaen er vårt første og største mål for resten av sesongen. Og Bodø/Glimt er gode, mener Bosse Johansson.

OG SÅ VANT BONDEVIK...: Kjell Magne Bondevik fikk endelig noe å juble for. Etter kampen gratulerte han Molde-trener Bosse Johansson.