Ber bråkebøtta gjøre som Eric Cantona

Trene barn for å få orden på livet sitt.

(Dagbladet.no): Newcastle-spiller Joey Barton ble i går dømt til fire måneders betinget fengselsstraff etter å ha erklært seg skyldig i overfall på lagkamerat Ousmane Dabo 1. mai i fjor, skriver The Times.

Juryen i saken uttalte i retten at kamerat Ousmane Dabo ble slått bevisstløs med en «eksplosiv kombinasjon av fotball og vold». Vitner i saken uttalte at Barton hadde satt seg over franskmannen og slått løs gjentatte ganger. Dabo ble innlagt på sykehus med hjernerystelse og kuttskader.

Barton ble solgt fra den lyseblå delen av Manchester til Newcastle for drøye 60 millioner kroner i fjor sommer. Nå spekuleres det i om Newcastle vil avslutte kontrakten med 25-åringen.

- Newcastle United registrerer dommen Joey Barton har mottatt. Klubben vil nå ha samtaler med spilleren og hans representanter ved første mulighet, skrev klubben i en pressemelding i går.

Første mulighet blir på mandag. Da avslutter Barton fengselsdommen han for øyeblikket soner for å ha overfalt en kvinne på en McDonalds-restaurant i romjula 2007.

- Gjør som Cantona

Engelsk fotball er ikke ukjent med bråkmakere. Nå ber Gordon Taylor, formann i spillerforeningen, Barton om å følge i fotsporene til Eric Cantona. Den franske United-legenden ble i 1995 utestengt fra Premier League i ti måneder og måtte utføre 120 timer samfunnstjeneste etter å ha angrepet en Crystal Palace-supporter med det berømte «kung fu-sparket».

- Jeg så Cantona trene smågutter som en del av straffen sin og så hvilken effekt det hadde på Eric. Han innså hvilken innflytelse han hadde på barna og det gjorde ham utrolig godt. Det er akkurat dette Barton trenger, sier Taylor til The Sun.

FENGELSFUGL: Joey Barton har oppholdt seg mer bak murene enn på banen i 2008. Nå oppfordrer den engelske spillerforeningen Newcastle-spilleren til å ta etter United-bølla Eric Cantona. Foto: Tony Spencer/AFP
FENGELSFUGL: Joey Barton har oppholdt seg mer bak murene enn på banen i 2008. Nå oppfordrer den engelske spillerforeningen Newcastle-spilleren til å ta etter United-bølla Eric Cantona. Foto: Tony Spencer/AFP Vis mer

Cantona kom tilbake til fotballen og ledet Manchester United til to nye Premier League-titler og seier i FA-cupen.

Ber bråkebøtta gjøre som Eric Cantona
<B>ENDRET SEG I MØTE MED BARNA:</B> Eric Cantona sonet straffen for overfallet på en tilskuer ved å trene barn.