Ber Brann kutte jakt på ny trener

Styrtrike Bjarne Rieber (66) truer med å kutte all pengestøtte om Brann henter trener utenfor Brann Stadion.

BERGEN (Dagbladet): - Det må være mulig å bruke de man har. Kanskje det er på tide å jekke seg ned litt, sier Bjarne Rieber til Dagbladet.

Like før jul klart Brann omsider å få slettet den tyngende gjelden på 60 millioner kroner til Handelsbanken. Brann-ledelsen trenger nå friske millioner til sportslig satsing neste år og er nå på pengejakt hos sine aksjonærer.

Bitter på Brann

Bjarne Rieber er overhodet i den erkebergenske familien som gjennom flere investeringsselskaper i en årrekke har spyttet millioner av kroner inn i Bergens fotballstolthet. Nå gjør den mektige forretningsmannen og Brann-aksjonæren det klinkende klart at det inntil videre er uaktuelt å bla opp mer penger.

- Som aksjonærer har vi ikke fått sett noe budsjett for 2003. I grunnen har vi ikke fått vite noen ting, sier han.

- Hvordan tolker du det?

- Det må vel bety at Brann regner med å klare seg selv, svarer Rieber.

Tidligere i høst skrev Dagbladet om Rieber-familiens misnøye med hvordan Brann behandlet dem som aksjonærer og velgjørere. Til tross for bitterheten lukker ikke Rieber døren helt for ytterligere investeringer i klubben i sitt hjerte. Men han stiller klare betingelser både til økonomien og trenerspørsmålet. Milliardæren er nemlig lei av at Brann bruker penger over evne.

- For det første må vi få oss forelagt et budsjett. Dessuten vet vi jo ingenting om trenerspørsmålet ennå, påpeker han.

Vraker Sandstø

Fotballentusiasten mener Brann nå bør satse på Mons Ivar Mjelde og Tor Thodesen som trenere. De to tok over etter at Teitur Thordarson trakk seg før jul. Branns interesse for Odd-trener Arne Sandstø har Rieber lite sans for:

- Det høres lite fruktbart ut. Det er kanskje på tide å jekke seg ned, å satse på egne krefter og bygge seg opp derfra. Man trenger ikke kjøpe seg til suksess, sier Rieber.

Et eget utvalg i Brann jobber nå med å finne fram aktuelle trenerkandidater og styreformann i Brann ASA, Ivar Hanestad, ville i går derfor ikke si noe. Men han lover innen kort tid å legge fram budsjett for alle potensielle investorer.

- Det skulle bare mangle at Rieber etterlyser et budsjett. Det skal legges fram like etter ferien. Ingen skal måtte gå inn i Brann med penger uten å ha oversikt over økonomien de neste årene, sier Hanestad.

VRAKES AV MILLIARDÆREN: Arne Sandstø er en populær mann i Brann. Men Bergens-milliardær Bjarne Rieber vraker ham.