Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Cecilie ta en «Henke»

Gunnar Pettersen refser Cecilie Legangers nøling til landslaget.

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Jeg trodde det var naturlig å gi en hjelpende hånd til laget sitt. Den lærdommen burde man ha fått i et lagmiljø, sier guttas landslagssjef Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Pettersen og jentenes landslagssjef Marit Breivik sitter sammen med Dagbladet for å diskutere om hvorfor Norge må ha med Leganger til EM i desember.

-  Hun er verdens desidert beste målvakt, sier Gunnar Pettersen.

Og får bekreftende nikk fra Breivik.

-  En styrke for laget, og hun kan dra i gang de andre målvaktene våre, supplerer Breivik.

-  Gjør som «Henke»

Bergens-jenta har ikke sagt definitivt nei til Norge. Hun sitter nå i tenkeboksen i Danmark.

Leganger begrunner sitt foreløpige nei med at hun vil prioritere studier, og trenger tid til å komme seg på plass i Slagelse. Det betyr at Norge trolig må spille EM i desember uten keeper-kanonen. Heidi Tjugum er også ute av laget på grunn av sin skade. Igjen står Norge med tre ferske mesterskapsdebutanter på lista. To av dem har aldri spilt en landskamp under Breivik.

-  Marit trenger derfor Cecilie som en trygghet i laget i et så viktig mesterskap. Nå må Cecilie gjøre som fotballspilleren «Henke». Hun må høre på folket, og bli med til EM, oppfordrer Pettersen.

Ja til landslaget

I 2002 sa den svenske fotballstjernen Henrik Larsson nei til landslagsspill. Hele Sverige og spesielt avisene engasjerte seg i kampen om å få «Henke» på banen i de svenske fargene. Sønnen Jordan (7) ga også klar beskjed til pappaen om å ikle seg den svenske landslagsdrakta under EM. I vår ga fotballesset etter for presset. Larsson begrunnet også sitt valg ut fra sin svenske tilhørighet:

-  Jeg er svensk, og vil spille for Sverige i et mesterskap, sa Larsson til svenske Expressen før sommeren.

-  For snill?

Gunnar Pettersen er ikke i tvil. Norge trenger Leganger på EM-arenaen i desember, slik Sverige gjorde med «Henke» i Portugal-EM.

-  Leganger skylder Marit dette. Hele veien har Marit gitt Cecilie frie tøyler til å bestemme selv hva hun vil med landslaget. Det skjedde også i 2002. Nå kan hun takke Marit for dette ved å bli med, og løfte Norge som lag, sier Pettersen.

-  Er Marit Breivik for snill?

-  Nei, maser hun for mye på Leganger kan det føre til at hun stenger døra for alt, svarer Pettersen.

-  Men tror du virkelig at Leganger blir med til EM?

-  Jeg tror hun er såpass smart at hun gjør det, sier Pettersen. Dagbladet lyktes ikke å få en kommentar fra Cecilie Leganger i går.

KLAR TALE: Herrelandslagets trener Gunnar Pettersen ber Cecilie Leganger om å gjøre som fotballproffen Henrik «Henke» Larsson.
SIER NEI TIL NORGE: Cecilie Leganger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media