Ber Chelsea skylde på seg selv - ikke Øvrebø

Alves mener Drogba & co ble felt av egen feighet.

OMRINGET: Tom Henning Øvrebø ble forfulgt av Chelsea-spillere på vei inn i tunnelen etter kampen, og en Didier Drogba i slipperser var den hissigste av dem alle. Foto: (AP Photo/Jon Super)
OMRINGET: Tom Henning Øvrebø ble forfulgt av Chelsea-spillere på vei inn i tunnelen etter kampen, og en Didier Drogba i slipperser var den hissigste av dem alle. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andres Iniesta sendte Barcelona til Champions League-finale i 2009, etter å ha utliknet til 1-1 mot Chelsea på overtid.

Det var likevel Tom Henning Øvrebø som ble utpekt som hovedårsaken til at spanjolene avanserte - etter at han avviste minst fire rop på Chelsea-straffe i løpet av kampen.

Når lagene møtes til ny semifinale på Stamford Bridge i morgen, tre år senere, er det med tyske Felix Brych som dommer.

Men det er fortsatt Øvrebø og alle kontroversene sist som stjeler det meste av oppmerksomheten. Barcelona-back Dani Alves mener det er på tide at Chelsea klandrer seg selv for at finaledrømmen brast på overtid.

- Chelsea gikk glipp av finalen på grunn av frykt. De spilte med én mann mer, de spilte hjemme, de ledet, og de skulle angrepet oss mer. Men har du ikke den offensive fotballfilosofien som Barcelona har, ligger du bakpå og blir slått ut. Du er nødt til å angripe. Å legge seg i forsvar er for tapere. Å angripe er for vinnere. Jeg mener Chelsea manglet motet til å angripe oss, og det fikk de betale for, sier Alves til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer