Ber dommerne revurdere

Mercedes mener at dommerne bør se på situasjonen mellom Hamilton og Verstappen på nytt etter «nye bevis».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes har bedt dommerne ta en ny titt på situasjonen mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton under helgens Brasil Grand Prix.

Mercedes mener at Hamilton ble ulovlig presset ut av banen av rivalen Verstappen og mener at nederlenderen burde straffes.

Under løpet straffet ikke dommerne Verstappen, men Mercedes mener at nye bilder fra bilen til Verstappen taler til deres fordel.

De har derfor tatt i bruk en artikkel i regelboka som sier at dommerne skal ta en ny titt på situasjonen fordi det er nye bevis, som de ikke hadde tilgjengelig da de tok den første avgjørelsen.

Formel 1-journalist Will Buxton mener at det er en vanskelig avjgørelse for dommeren.

- Jeg studerte bildene fra Max sin bil i dag tidlig sammen med datapunktene fra begge bilene. Det er tøff racing, men Verstappen har kontroll. Det er et spørsmål om Hamilton hadde klart svingen med den farten uansett. Facsinerede, skriver Buxton på Twitter.

Skulle Verstappen få en straff så kan det få store konsekvenser i sammendraget. Verstappen leder i sammendraget med 332,5 poeng, mens Hamilton følger rett bak med 318,5 poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer