Ber dommerne revurdere

Mercedes mener at dommerne bør se på situasjonen mellom Hamilton og Verstappen på nytt etter «nye bevis».

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes har bedt dommerne ta en ny titt på situasjonen mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton under helgens Brasil Grand Prix.

Mercedes mener at Hamilton ble ulovlig presset ut av banen av rivalen Verstappen og mener at nederlenderen burde straffes.

Under løpet straffet ikke dommerne Verstappen, men Mercedes mener at nye bilder fra bilen til Verstappen taler til deres fordel.

De har derfor tatt i bruk en artikkel i regelboka som sier at dommerne skal ta en ny titt på situasjonen fordi det er nye bevis, som de ikke hadde tilgjengelig da de tok den første avgjørelsen.

Formel 1-journalist Will Buxton mener at det er en vanskelig avjgørelse for dommeren.

- Jeg studerte bildene fra Max sin bil i dag tidlig sammen med datapunktene fra begge bilene. Det er tøff racing, men Verstappen har kontroll. Det er et spørsmål om Hamilton hadde klart svingen med den farten uansett. Facsinerede, skriver Buxton på Twitter.

Skulle Verstappen få en straff så kan det få store konsekvenser i sammendraget. Verstappen leder i sammendraget med 332,5 poeng, mens Hamilton følger rett bak med 318,5 poeng.

Ifølge Formel-1.no kan en potensiell straff være på fem sekunder. Det vil i så fall sende Verstappen bak Bottas på resultatlista og gi Verstappen to færre poeng i sammendraget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer