TVIHOLDER IKKE LENGRE: Cesc Fabregas skal ha fått Arsene Wenger til å gå med på et salg til Barcelona. Her er de på Arsenals treningsfelt i Colney sist fredag. Foto: AP/Matt Dunham
TVIHOLDER IKKE LENGRE: Cesc Fabregas skal ha fått Arsene Wenger til å gå med på et salg til Barcelona. Her er de på Arsenals treningsfelt i Colney sist fredag. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

Ber Fabregas ofre 35 mill. for å bli Barca-spiller

Arsenal ser ut til å gi opp kapteinen.

Ligastart lørdag: Arsenal på topp? Sett opp din rangering nederst i saken!

(Dagbladet): Farsen rundt Cesc Fabregas og barndomsklubben Barcelona begynte allerede midtveis i forrige sesong.

Halvannet år seinere ser det ut som Arsenal endelig gir etter og lar 24-åringen vende hjem etter åtte år i London.

Ifølge Daily Telegraph er det delvis Fabregas fortjeneste, midtbanespilleren sier fra seg en lojalitetsbonus på omlag 35 millioner kroner han skulle fått utbetalt i Arsenal de neste fire årene.

Men ifølge The Guardian vil Fabrgas gi slipp på omlag 39 millioner av sine potensielle lønnsintekter i Barcelona til Arsenal - slik at overgangen endelig går i orden.

Ifølge nyhetsbyrået PA får Arsenal omlag 40 millioner euro for Spania-spilleren, inkludert Fabregas' bidrag og seks millioner som utbetales dersom Barca fortsetter å vinne stort med spilleren på laget.

Også Samir Nasri skal så godt som være ferdig på The Emirates, franskmannen vil koste Manchester City 23 millioner pund.

Med penger for begge spillere inn i Arsenal-kasse spekuleres det selvsagt i hvem som skal kjøpes inn som erstatninger.

Daily Telegraph skriver at manager Arsene Wenger vil prioritere en stor og sterk midtstopper, samt Valencias playmaker Juan Mata. I tillegg kobles Wenger til stortalentene Eden Hazard (Lille) og Mathieu Valbuena (Marseille).

Arsenal tapte siste oppvarmingkamp mot Benfica lørdag, om to dager møter londonlaget Newcastle i Premier League-starten.

- Jeg tror ikke det er noen grunn til å miste humøret, alt vi kan gjøre er å forberede oss godt, sier Wenger til klubbens hjemmeside og svarer avvisende på om han har kjøpt ferdig.

- Ja, vi er i markedet helt fram til sesongen starter.