Ber FIFA utestenge Israel

Jordan og Syria henstiller til FIFA om å utestenge Israel fra internasjonale kamper som følge av den israelske invasjonen av palestinske byer.

FIFA-talsmann Andreas Herren bekreftet torsdag at forbundet har mottatt en faks fra Jordans fotballforbund, men ville ikke kommentere saken videre. Ifølge danske Ekstra Bladet har også Syrias fotballpresident Frank Bouzo henvendt seg skriftlig til FIFA i samme anledning.

Israels fotballandslag klarte ikke å kvalifisere seg til VM-sluttspillet, men skal møte Danmark til landskamp i København 17. april. Israelerne trenes av Danmarks tidligere landslagssjef Richard Møller-Nielsen.

- Jeg håper ikke Israel blir utestengt. Jeg tror heller ikke sannsynligheten for at det skjer er særlig stor, sier Møller-Nielsen, som førte Danmark til EM-tittel i 1992.

- For å opprettholde mottoet «Fair Play», bør hele fotballsamfunnet stå sammen og fryse ut Israel i denne noble idretten, på samme måte som ble gjort mot det tidligere apartheidregimet i Sør-Afrika, skrev Jordans fotballpresident prins Ali, bror til kong Abdullah, i brevet til FIFA-president Sepp Blatter.

(NTB-Reuters)