Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber folk holde seg unna

Daglig leder for Holmenkollen-skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, ber potensielle tilskuere om å holde seg unna helgas skifest.

VM: Daglig leder for Holmenkollen-skifestival Kristin Vestgren Sæterøy møtte Dagbladet fredag ettermiddag. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

Det er få steder i Norge det er flere folk samlet per kvadratmeter enn når det er skifest i Holmenkollen.

Spesielt på lørdagens langrennsfest bruker det å stå mennesker som sild i tønne langs traseen i det mektige Holmenkollen-anlegget.

Enda tettere står folk på T-banen opp til Kollen, hvor det på kritiske tidspunkt har vært så hard kamp om plassene at det er har utartet til slåsskamp.

Forflytningen av en uvanlig stor folkemengde innenfor et kort tidsrom på T-banene opp og ned til Holmenkollen, øker smitterisikoen av coronaviruset.

Derfor ble det i går besluttet å gjennomføre helgas konkurranser i Holmenkollen uten publikum.

- Ikke kom til Kollen

Daglig leder for Holmenkollen-skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, møtte Dagbladet fredag ettermiddag.

Hun ber publikum holde seg hjemme under helgas tremil og femmil - i pakt med anbefalingen fra nasjonale helsemyndigheter om å stenge Holmenkollen for tilskuerne grunnet frykten for spredning av coronaviruset.

- Vi registrer at det koker i sosiale medier. Vi får ikke gjort noe mer enn å oppfordre folk til å holde seg hjemme. Vi kan ikke nekte, men vi kan anmode. Så er det opp til folk å ta en avgjørelse selv, men vi anmoder om at folk ikke kommer til Kollen, sier Sæterøy til Dagbladet.

Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Det står i sterk kontrast til budskapet i Facebook-gruppa « Raid Kollen, they cant stop us all"».

- Leit og kjedelig

Der er flere tydelige på at de planlegger å trosse anmodningene om ikke å møte opp utenfor arenaen.

- Det er jo veldig mange som syns dette er like leit som det vi synes at det er. Det er utøvere som skal gå alene inne på arenaen og ute i løypa. Det er klart at mange syns det er kjedelig, men det er det som er realiteten akkurat nå, sier Kristin Vestgren Sæterøy til Dagbladet.

- Hva slags økonomiske konsekvenser får dette?

- Det prøver vi å få oversikt over, men det er et arbeid som kommer til å fortsette i ukene som kommer. Akkurat nå har vi fokus på å arrangere rennene i hopp, ski og kombinert. Det i seg selv er ganske utfordrende det også.

Sterke reaksjoner

- Det er blitt opprettet en Facebook-gruppe som heter "Raid Kollen, they cant stop us all". Hva tenker du om det?

image: Ber folk holde seg unna

- Jeg fikk den tilsendt. Jeg har ikke noen annen bemerkning at det kommer til å bli folk der, men vi anmoder folk til å ikke komme.

- Det er flere som har sagt at de heller vil bli smittet på årets beste fest enn i byen ...

- Jeg skal ikke le av dette her, men jeg anmoder folk om at de ikke skal komme. Så er det opp til folk selv å ta avgjørelsen.

- Noen utøvere håper at folk dukker opp i løypene?

- Jeg forstår jo det. Det store og spesielle med Holmenkollen er jo folkefesten. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å anmode folk om å ikke komme, sier daglig leder for Holmenkollen-skifestival.

Hele Norges coronakart