NEKTET FORBIKJØRING: Formel 1-førerne i Mercedes, Lewis Hamilton (foran) og Nico Rosberg (bak) har begge lyst på VM-tittelen denne sesongen. I helgens VM-runde i Ungarn nektet Hamilton å slippe forbi teamkollega Rosberg, som ligger først i VM-sammendraget. Foto: Valdrin Xhemaj / EPA / NTB Scanpix
NEKTET FORBIKJØRING: Formel 1-førerne i Mercedes, Lewis Hamilton (foran) og Nico Rosberg (bak) har begge lyst på VM-tittelen denne sesongen. I helgens VM-runde i Ungarn nektet Hamilton å slippe forbi teamkollega Rosberg, som ligger først i VM-sammendraget. Foto: Valdrin Xhemaj / EPA / NTB ScanpixVis mer

Ber Hamilton og Rosberg gjøre opp seg i mellom

- Kjør for dere selv.

Tilsynelatende burde alt være fryd og gammen i Mercedes' formel 1-team om dagen:

Førerne Nico Rosberg (29) og Lewis Hamilton (29) ligger som henholdsvis nummer én og to i VM-sammendraget - og i tillegg har de bortimot allerede avgjort konstruksjonsmesterskapet.

Ingen idyll Men det er slett ikke idyll som preger formel 1-teamet for tiden.

Paradoksalt skyldes det mest av alt at de er så overlegne i år at sesongen har utviklet seg til et internt oppgjør om VM-tittelen mellom de to førerne.

Nico Rosberg leder førermesterskapet etter 11 av 19 VM-runder - 11 små poeng foran teamkollegaen.

Nektet stallordre I helgas VM-runde i Ungarn ville teamsjefene at Hamilton skulle slippe Rosberg forbi, for å trygge VM-ledelsen. Hamilton lå på tredjeplass, og jaktet Daniel Ricciardo (Red Bull) og Fernando Alonso (Ferrari) - og var mer lysten på å ta igjen de to foran enn å slippe forbi Rosberg, som lå på plassen bak.

- Jeg tenkte: Jeg er med i dette løpet, og forstår ikke hvorfor jeg skal slippe han forbi, sier Lewis Hamilton til BBC.

Bilen brant Verdensmesteren fra 2008 er ikke helt fornøyd med teamsjefene om dagen, heller.

Hamilton skal være oppprørt over at han har hatt flere tekniske problemer enn Rosberg i år, og så seint som under kvalifiseringen til helgas løp, så begynte bilen hans å brenne, slik at Hamilton måtte starte gårsdagens løp fra pit lane.

At han klarte å kjøre seg opp til en tredjeplass er intet mindre enn imponerende, og betegnes som et av britens aller beste løp. Om han hadde vunnet løpet, ville det vært første gang noen har klart det etter å ha startet fra pit lane.

Dårlig kjemi Kjemien mellom de to Mercedes-førerne har vært på et lavpunkt lenge, og lite tyder på at forholdet er på bedringens vei. Men hva spiller det for rolle, så lenge de vinner formel 1-løp, tenker nok teamledelsen.

IKKE PERLEVENNER: Nico Rosberg (t.v) og Lewis Hamilton dominerer i formel 1 i år, men ingen av teamkollegaene er ikke villig til å ofre seg for den andre. Foto: NTB Scanpix
IKKE PERLEVENNER: Nico Rosberg (t.v) og Lewis Hamilton dominerer i formel 1 i år, men ingen av teamkollegaene er ikke villig til å ofre seg for den andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå er det fire ukers pause før neste VM-runde i formel 1. Det passer nok bra for Mercedes-laget, som nå får tid til å rydde opp i interne problemer og kanskje tydeligere stake ut en plan for resten av sesongen.

- Fungerer ikke Teamsjef Toto Wolff vil ikke ta stilling til hvem laget skal kjøre for i kampen om førertittelen, og sa etter gårsdagens Ungarn Grand Prix at førerne i stedet får gjøre opp seg i mellom.

- Det vi bestemte i starten av sesongen fungerer ikke lenger. Vi kan ikke lenger kreve at førerne skal gi opp sine plasseringer og sette sine egne sjanser på spill for å hjelpe laget, sier Wolff.