Ber Hushovd og Arvesen om å bryte meldeplikten

- Menneskerettighetsstridig, sier Unge Venstres leder. - Avgjørende for dopingarbeidet, svarer Norges antidoping-sjef. Hva mener du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg forstår Michael Rasmussen veldig godt når han sier han føler seg dømt av folkedomstolen. Han blir på en måte skyldig inntil det motsatte er bevist, noe som strider mot et grunnleggende, liberalt rettsprinsipp, sier Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen til Dagbladet.no.

Han tar klar avstand fra doping og vil ikke ta stilling til om det var riktig å kaste Rasmussen ut av touren, men mener at den prinsipielle debatten er viktig. 

- Egentlig burde det være irrelevant hvorfor Rasmussen ikke har meldt fra om hvor han har vært til enhver tid. Sånn meldeplikten praktiseres nå, ser jeg klare paralleller til krigen mot terror. Det gis blaffen i grunnleggende prinsipper for å få bukt med et problem, legger han til.

Kritikken mot den danske Tour de France-rytteren Michael Rasmussen har handlet om nettopp brudd på meldeplikten overfor dopingjegerne i forkant av touren.

- Bryt meldeplikten

I går sendte Unge Venstre-lederen et brev til personvernskommisjonen, hvor han tar opp meldeplikten som problem. I tillegg ønsker han gjerne en allianse med en idrettsutøver som vil gå foran i kampen mot regelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer