Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maktkamp i Norges Idrettsforbund etter åpenhetsrundene

Ber idrettslederne slutte med spillet rundt Tom Tvedt: - Helt meningsløst

Håndballpresidenten tar til motmæle mot kravet om ekstraordinært idrettsting.

BER OM HANDLING: Håndballpresident Kåre Geir Lio er lei av spillet rundt Tom Tvedt, og ber de som ikke har tillit til idrettsstyret om å be om et ekstraordinært ting, eller være stille. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix
BER OM HANDLING: Håndballpresident Kåre Geir Lio er lei av spillet rundt Tom Tvedt, og ber de som ikke har tillit til idrettsstyret om å be om et ekstraordinært ting, eller være stille. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ettermiddag var lederne for idrettskretsene og særforbundene i Norges Idrettsforbund samlet til et informasjonsmøte på Gardermoen i kjølvannet av bruduljene etter regningsinnsynet i NIF.

Etter møtet fortalte lederen av Troms idrettskrets, Knut Bjørklund, at mange uttrykte mistillit til Tom Tvedt og det sittende idrettsstyret, og mente at årets ledermøte 25. mai fort kunne utvikle seg til et ekstraordinært idrettsting der Tvedt og styret kan kastes.

Håndballpresident Kåre Geir Lio, som selv var på møtet, reagerer på Bjørklunds framstilling av det.

- Det var tre forbund og tre idrettskretser som uttrykte mistillit og som ville ha et ekstraordinært idrettsting. Det var også endel innlegg som påpekte at det både var uhensiktsmessig og uheldig å ha et ekstraordinært ting nå, og det var de innleggene som fikk applaus, sier Lio til Dagbladet.

Seigpiner styret

Håndballpresidenten mener Bjørklund og de som stadig ønsker et ekstraordinært idrettsting snart må sette handling bak kravene sine.

- Det er en del gjengangere, eller ganggjengere om du vil, som driver med en uhensiktsmessig seigpining av det nåværende styret. Det har tidligere vært et opprop fra Troms om et ekstraordinært ting, og det ble det ikke noe av. Nå syns jeg de som ønsker det skal be om å få et ekstraordinært ting ut fra de formalitetene som gjelder for det, og så får vi se om det blir noe av det da. Det spillet som de driver med nå syns jeg de skal slutte med, sier Lio.

- Vær konkrete i kravet deres, få en avgjørelse og bli ferdig med det. Da får i hvert fall det sittende styret arbeidsro dersom det ikke skulle bli et ekstraordinært ting, fortsetter han.

- Tror du det blir et ekstraordinært ting om kravet skulle komme?

- Om jeg skulle gjette, så tror jeg ikke det. Vi skal ha et ting i 2019 som vi kan forberede på en god måte. Ser du på arbeidsfunksjonen til det sittende styret, så dreier det seg om fem, seks måneder framover. Da blir det helt meningsløst å bruke en million kroner på et ekstraordinært ting nå.

Tvedt vil sitte

Tom Tvedt og det sittende styret er valgt fram til Idrettstinget i mai 2019, og Tvedt har ingen intensjoner om å gå av før den tid.

I går tok både Tvedt og styret hans selvkritikk på hvordan de har håndtert sakene som har dukket opp i kjølvannet av pressens innsyn i pengebruken på Ullevaal stadion.

Ifølge Lio var alle enige om at ting må forbedres framover.

- Tilbakemeldingene er tydelige. Denne situasjonen er alvorlig. Det var viktig å få dette på bordet. Og jeg har lyst til å bruke tiden fram til 2019 sammen med det sittende styret å få på plass de endringene vi har gjort, sa Tom Tvedt til NRK etter møtet i går.

Overfor VG sa Tvedt seg enig i Lios oppfatning av hva som ble sagt på informasjonsmøtet i går.

- Det er jo sånn i vår organisasjon at det er regler for hvordan man kan innkalle til det. På møtet i dag fikk man mene det man måtte ønske. Men jeg registrerte at flertallet av dem som tok ordet ikke ønsket et ekstraordinært ting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!