Ber Keane skjerpe seg

United gamle kapteinslegende Bryan Robson tror Roy Keane kan miste kapteinsvervet i Manchester United dersom han ikke endrer stil.

- Jeg tror nok at manager Alex Ferguson vurderer hva han skal gjøre, om han skal gi kapteinsbåndet til David Beckham eller Gary Neville. Keane har vært innbladet i altfor mange kontroversielle situasjoner, så han må være på grensen til å miste jobben som kaptein i laget, sier Bobby Robson i et radiointervju.

- Den som er kaptein i Manchester United vil alltid ha søkelyset på seg. Det betyr at United-kapteinen må ha spesielle egenskaper til å takle det som skjer på en elegant måte, både på og utenfor banen, sier Robson.

Keane er siktet av det engelske fotballforbundet (FA) for å ha brakt fotballen i vanry etter at han i boken sin innrømmet at han var på jakt etter Alf Inge Håland i lang tid for å ta hevn på ham. Han ble også sendt hjem fra den irske VM-troppen like før VM startet tidligere i sommer. Da var det en krangel med landslagssjefen som fikk det til å «koke over» for United-kapteinen.

I tillegg ble han utvist for å bruke albuen på landsmannen Jason McAteer i siste seriekamp, og har karantene.

- Det bra at Roy Keane ikke er i fokus lenger akkurat nå. Han holder på å komme seg etter den operasjonen han var gjennom, og da får han sjansen til å tenke gjennom det han har gjort og hvordan han skal oppføre seg i framtiden, sier Robson i radiointervjuet.

  • I kveld klokka 21.00 spiller Manchester United mot Bolton i Premier League. Dagbladet.no følger kveldens kamper direkte.
  • Kveldens kamper: 20.45: Aston Villa - Charlton, Fulham - Tottenham, Southampton - Everton, West Ham - West Bromwich. 21.00: Blackburn - Chelsea, Liverpool - Birmingham, Manchester United - Bolton, Newcastle - Leeds.

    (NTB-Reuters/Dagbladet.no)

HISSIG: David Beckham og Dommer Uriah Rennie måtte roe ned Roy Keane i kampen mot Sunderland.