Ber Klanen om støtte

Vålerenga utnyttet en kjempetabbe av Storhamar og kan avgjøre semifinalen på Jordal i morgen kveld. Trener Espen «Shampo» Knutsen håper 2000 fra Klanen dukker opp på Jordal.

Knallskuddet fra Vålerenga-spiller Christian Thygesen 16 minutter ut i spilleforlengelsen avgjorde det femte semifinaleoppgjøret mellom erkerivalene på Hamar i går.

-  Storhamar gjorde et litt gærent spillerbytte slik av vi kom aleine på høyresida vår. Christian satte skuddet rett i krysset, sier Espen Knutsen.

Det betyr at Vålerenga leder 3-2. Hjemmekampen på Jordal fredagskvelden kan bli en ishockeyfest av de sjeldne.

-  Nå gleder vi oss bare veldig, sier Knutsen.

Klanen kan hjelpe

Espen Knutsen gikk i går ut i VG og stilte spørsmål ved Klanens manglende oppmøte i semifinalekampene. Men i morgen regner han med full brakke.

-  Det bør det bli. Lite er morsommere enn fredagskamper mot Storhamar på Jordal. Klart at spillerne våre får mer krefter om det dukker opp 2000 fra Klanen, sier Knutsen.

Må være forsiktige

 JEVNT:  Storhamars Pål Hansen svever over VIF-keeper Tommy Lund. Øystein Olsen og Zoran Katalina følger med. Foto: Scanpix
JEVNT: Storhamars Pål Hansen svever over VIF-keeper Tommy Lund. Øystein Olsen og Zoran Katalina følger med. Foto: Scanpix Vis mer

Han advarer imidlertid Vålerenga-spillerne mot å bli overivrige. Storhamar vant som kjent på Jordal på lørdag.

-  Hjemmefordelen ser ikke ut til å være så viktig i disse kampene, mener Knutsen.

-  Derfor gjelder det at vi ikke blir for angrepsvillige, men spiller smart hele veien. Vi fikk til dette i de to første kampene, men i de to neste pådro vi oss blant annet for mange utvisninger, sier han.

Kampen i går oppsummerer han slik:

-  Et stort steg i riktig retning for vår del. Vi var best i første og andre periode og ledet 2-1. Så kom Storhamar i tredje periode og utlignet til 2-2 da vi fikk en utvisning fem minutter før slutt. I spilleforlengelsen var Storhamar best i åtte-ni minutter. Så tok vi over igjen.

Bestemann på isen i går:

-  Keeperen vår Tommy Lund, sier Espen Knutsen.

BER: VIF-trener Espen Shampo Knutsen.