Ber kreditorene stryke 75 prosent av gjelda

Bodø/Glimt i krise - permitterer ansatte.

 NEDE FOR TELLING:  Bodø/Glimt sitter på bar bakke både sportslig og økonomisk.  Her er Mounir Hamad helt nedpå mot Brann og Bjørnar Holmvik i Bergen i juli. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
NEDE FOR TELLING: Bodø/Glimt sitter på bar bakke både sportslig og økonomisk. Her er Mounir Hamad helt nedpå mot Brann og Bjørnar Holmvik i Bergen i juli. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.Vis mer


(Dagbladet.no): Ikke bare nest sist i Tippeligaen og på direkte nedrykksplass - den økonomiske krisen tvinger Bodø/Glimt til dramatiske kutt ni serierunder før sesongslutt.
Klubben ber sine kreditorer om en frivillig akkord der de nøyer seg med 25 prosent av utestående fordringer. I tillegg til anmodningen om gjeldskutt på 75 prosent, har klubben nå permittert to av sine ansatte, en i markedavdelingen og en i det sportslige støtteapparatet.

Og som ytterligere sår i saltet: foran hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag står klubben uten reservekeeper.

Brakk finger
En legeundersøkelse i dag bekreftet i dag i følge Avisa Nordland at annenkeeper Jonas Ueland Kolstad brakk en lillefinger i mandagens 2. divisjonskamp mot Korsvoll.

Den andre reservekeeperen, Ivar Andreas Forn, er en av de to spillerne som er leid ut til Adecco-lag resten av sesongen for å spare lønnsutgifter. Bodø/Glimt-ledelsen skal ha vurdere å kontakte Alta for å få Forn tilbake raskt

Det sportslige lystpunktet i elendigheten er at Bodø/Glimt i forrige uke fikk tilbake Heerenveen-proffen Andre Hansen ved hjelp av gode lønnssponsorer.

I en pressemelding i dag sier klubbdirektør Bjørn-Tore Hansen at Glimt er klar over at klubben står i faresonen i forbindelse med søknaden om ny klubblisens, som skal leveres innen 1. oktober.

- Markedet nesten borte

Hansen utelukker ikke at det kan bli snakk om spillersalg.
— I den økonomiske situasjonen vi befinner oss i, vil vi selvsagt lytte til eventuelle bud på våre spillere. Men vi ønsker primært ikke å svekke laget vårt gjennom spillersalg og dessuten er markedet for spillerkjøp nesten borte, sier Hansen.

Bodø/Glimt har det laveste tilskuertallet av samtlige 16 Tippeliga-klubber i år med drøyt 4 000 publikummere i snitt på hjemmekampene.

Nå oppforder klubbdirektøren Bodø-folk om å stille opp på Aspmyra de fem siste hjemmekampene.
- Kommer vi opp i 5 000 tilskuere i snitt resten av sesongen, øker vi inntektene med en halv million kroner og kan slippe spilersalg, sier Bjørn-Tore Hansen.