Ber Kristoff punge ut for VM-suksess

Norge stiller med seks mann på fellesstarten i sykkel-VM. Aldri har mannskapet vært sterkere og de bør hjelpe Kristoff, mener ekspert.

FRONTER TROPPEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er frontfigurene for det norske VM-laget i sykling.  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FRONTER TROPPEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er frontfigurene for det norske VM-laget i sykling. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Allerede da VM-løypa i Harrogate i England ble annonsert for rett over ett år siden var Alexander Kristoff klar på at han skulle kjempe om VM-medaljer og gullet i sykkel-VM i 2019.

Tirsdag ble det norske mannskapet til mesterskapet tatt ut. Der er Kristoff i spissen for et meget sterkt norsk lag.

Med seg får Kristoff de to lagkameratene i Team UAE; Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, samt høstens store overraskelsesmann i norsk sykkel Carl Fredrik Hagen, som imponerer stort i Vuelta Espana.

Til slutt er det troppens to store jokere i Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

- Dette er det sterkeste laget Norge har stilt i et VM noensinne om du ser på hver rytters styrke og kvalitet, sier Tv 2-ekspert Mads Kaggestad.

Også sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, karakteriserer laget som nærmest komplett, og mener det er nettopp i eliteklassen hos herrene at den største norske medaljesjansen ligger foran mesterskapet.

- Det er et veldig sterkt lag, så har jeg ikke den historiske bakgrunnen til å si om dette er det beste. Vi har færre å spille på enn Bergen hvor vi hadde åtte mann, men det er jo veldig gode kjørestyrke og egenskaper i de seks vi har tatt ut. Det er et ganske komplett lag, sier Hans Falk i Cykleforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer