Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Lasse skjerpe seg

FOLGEFONNA (Dagbladet): Etter bare fire måneder som landslagssjef, har Atle Skårdal strammet opp Lasse Kjus' slurvete omgang med mat, drikke og klær.

Både Lasse Kjus og Atle Skårdal er tilbake i skibakken denne sesongen. Kjus etter et år på sjukelista. Skårdal som ny landslagssjef etter tre år som skipensjonist. Denne uka har landslaget trent intensivt på perfekt snø i Hardanger.

Skårdal har ikke til hensikt å gjøre det enkelt for seg sjøl ved å være kompis for de etablerte gutta og slavedriver for de yngste.

- Jeg prøver å være rettferdig både med de yngste og eldste, sier han.

Det får blant annet følger for Lasse Kjus. Blant de innvidde er det en utstrakt oppfatning at Kjus har gått for mye sjuk og forkjølet som følge av slurv med hverdagsvanene.

- Det er riktig, sier Skårdal.

Stresser Lasse

Skårdal har allerede tatt tak i saken.

- Det gjelder å passe på slike ting som å få på seg tørre klær, spise når han skal spise og drikke når han skal drikke, sier Skårdal.

- Har du skjerpet inn dette overfor Lasse?

- Ja, vi i landslagsledelsen prøver hele tida å gjøre ham oppmerksom på dette. Men vi kan ikke gjøre det for ham. Prinsipielt er det Lasses ansvar å holde seg frisk, sier Skårdal.

Ingen Vail-kopi

Lasse Kjus tar Skårdals krav på alvor. Det til tross for at han ikke vil være med på at han slurver med de enkle rutinene.

- Dette er kanskje noen av de få tingene jeg har vært flink til de siste åra. Men jeg kan alltid gjøre jobben enda bedre, sier Kjus til Dagbladet.

Perfeksjonering er en selvfølge i Kjus' forberedelser før sesongen han skal forsvare fem medaljer (to gull) fra VM i Vail i 1998.

- Kan du gjenta det i St. Anton til vinteren?

- Jeg ser ikke på det som en saklig målsetting. Klart det er ønskelig å mestre alt her i verden.

- Men å få til noe slikt igjen - det ville være helt merkelig.

Resten av de norske alpingutta deler den oppfatningen: Skårdal & co har allerede satt VM-målsettingen til fire medaljer.

Liker Atle

Men Kjus er optimist.

  • Han har ikke hatt sjukdom av betydning siden seint i vinter.

- Bare et par småforkjølelser, sier han.

  • Han har trent godt - både barmark og på ski.

- Det har fungert bedre enn jeg hadde regnet med. Jeg har stått mye på ski og er sliten. Men det går bra fortsatt, sier han.

  • Han trives veldig godt med Atle Skårdal som erstatter for tyske Martin Osswald.

- Atle gjør en utrolig bra jobb i en ny rolle. Både arbeidsmoralen og harmonien i laget er bra, sier Lasse Kjus.

Drar sørover

Dessuten er Lasse Kjus i år forut for problemene. Etter 15 dagers skitrening på New Zealand fra 24. august drar resten av gutta til barmarkstrening i Norge. Det gjør ikke Kjus.

- Jeg drar sørover til varmen i september, sier Kjus.

<B>STRENG SJEF: </B>Atle Skårdal har overtatt som øverste leder for alpingutta. Han er like tøff mot veteranen Lasse Kjus som mot nykommerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media