Ber Liverpool-fansen om unnskyldning etter å ha stukket fra Anfield

Sakho legger seg flat.

SIER UNNSKYLD: Mamadou Sakho angrer på at han forlot Anfield før kampen mellom Liverpool og Everton startet. Her i aksjon i hjemmetapet mot Aston Villa.Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix
SIER UNNSKYLD: Mamadou Sakho angrer på at han forlot Anfield før kampen mellom Liverpool og Everton startet. Her i aksjon i hjemmetapet mot Aston Villa.Foto: Phil Noble / Reuters / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mamadou Sakho (24) ber de ansatte i Liverpool og klubbens supportere om unnskyldning. Den franske midtstopperen forlot Anfield opprørt etter å ha blitt utelatt fra kamptroppen mot byrival Everton i går. Nå angrer 24-åringen.

- Jeg ønsker virkelig å beklage til klubben, supporterne og alle som følte seg fornærmet over at jeg forlot stadion i ettermiddag. Jeg er klar over at det var et dårlig valg fra min side å gå alene for å se kampen, skrev Sakho på sin Facebook-profil i går kveld.

- Blir en snakkis Sakho ble hentet fra Paris Saint-Germain for rundt 180 millioner kroner forrige sommer. Oppholdet i Liverpool har vært preget av ujevne prestasjoner - fra det helt strålende til det hoderystende.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener muskelbunten ikke har gjort seg selv noe mer populær etter gårsdagens episode.

- Det blir en snakkis når sånt skjer. Spilleren forteller fansen og omverden at han setter seg selv foran laget. Det er alltid spillere som er ikke er med i troppen, men de kan ikke reagere på denne måten.

- Det vil skape et rykte hos fansen at han er egosentrisk i tankegangen, sier Myhre til Dagbladet.

Må prestere på banen Da Sakho satt og så Merseyside-derbyet på TV for seg selv, fikk han med seg at Everton utlignet til 1-1 med en drømmescoring av Phil Jagielka på overtid.

Det gjør at Liverpools rekke med svake resultater fortsetter. At laget sliter for tiden, er noe Sakho burde tenkt på før han forlot Anfield.

- Han burde vært så profesjonell at han lar slike ting passere. I en periode hvor Liverpool sliter, vil journalister og supportere spinne videre på ting som dette, sier Myhre.

- Tror det blir glemt I forrige serierunde var det Sakhos svake klarering, inn i farlig område foran egen 16-meter, som gjorde at Stewart Downing kunne sette opp Morgan Amalfitano for hans avgjørende 3-1-scoring.

Nå mener Myhre at Sakho har lagt et enda større press på seg selv enn det som var tilfelle fra før.

- Når han først spiller, vil det være med et ekstra press. Det er alltid noe som vil bruke dette imot ham om han ikke presterer, sier den anerkjente eksperten, som likevel ikke ser på hendelsen som noen «big deal».

- Jeg tror ikke dette vil påvirke forholdet til fansen. Jeg tror det vil dreie seg mer om hva han presterer på banen. Gjør han det bra, tror jeg dette blir glemt.