Ber Mikkelsplass holde munn

Jan Erik Granamo, leder i langrennskomiteen, misliker at trener Pål Gunnar Mikkelsplass og andre aktører i langrennsleiren, lanserer sjefskandidater gjennom media.

- Det er soleklart at det blir feil når de som er en del av systemet, bruker media til å lansere kandidater, sier Granamo, som i går kunne lese i VG at Pål Gunnar Mikkelsplass ønsker seg nåværende avdelingsleder for langrenn, Sindre Bergan, som ny sportssjef.

- Slike ting bør tas internt. Ingen tvil om det, sier Granamo, som også har registrert at utøvernes ønske om tidligere kombinertløper Knut Leo Abrahamsen som ny sjef, er formidlet til media.

Anarki

- Slikt er det hvert år. Jeg har vært med i åtte år, og det lekker ut til media hver eneste vår, sier Granamo.

Men det er slett ikke vanlig - som i år - at trenere og utøvere går helt åpent ut med sine ønsker. Dette gjenspeiler tilstanden av anarki i norsk elitelangrenn. Alle gjør som de vil. Og det må Granamo slite med i jobben med å fylle hullet etter Terje Langli.

- Forverrer alle utspillene arbeidet ditt?

- Nei, vi kan ikke ta hensyn til sånt. Det gjør bare jobben enda vanskeligere enn den er.

Svarer Granamo.

Bergan høyaktuell

Men tross Granamos misnøye med Mikkelsplass medieutspill, er det etter det Dagbladet erfarer mye som tyder på at Bergan er en knallsterk kandidat til jobben. Han hadde ansvaret for kvinnelaget til og med OL i 1998.