Ber Olympia-toppen om hjelp

Alpinguttas landslagssjef Atle Skårdal tilknytter seg en fagkonsulent fra Olympiatoppen. Det har ikke alpingutta hatt siden 1995. I løpet av neste uke velger Skårdal ut sin mann fra Bjørge Stensbøls tropper.

Tidligere alpinsjef Jarle Aambø var alpinguttas Olympiatopp-kontakt til og med 1995. Finn Aamodt er fagkonsulent for alpinjentene. Men samarbeidet mellom gutta og Olympiatoppen har ikke vært formalisert på fire år.

- Vi er innstilt på å skaffe oss en kontaktperson fra Olympiatoppen. Regner med å få det ned på papiret i den perioden vi er hjemme, sier Skårdal til Dagbladet.

Alpinkomitéleder Per Lund beskyldte i sommer Olympiatoppen og Bjørge Stensbøl for å tilrøve seg makt over særforbundene. Stensbøl slo kraftig tilbake. Ifølge Skårdal er det ryddet opp i problemene.

- Vi ønsker nå å tilknytte oss en person som kan se på lederskap, trenerteam og komme med nye innspill og ideer, sier Skårdal.

  • Kjetil Aamodt, Lasse Kjus og resten av alpinlaget driver nå barmarkstrening i Oslo. 15. oktober reiser de til to ukers skitrening i Pitztal i Østerrike. Den siste uka på den forrige snøsamlingen ble avlyst på grunn av voldsomt snøfall. Da blir løypene for bløte til kvalitetstrening.

- Jeg er litt bekymret. Vi trenger de to ukene før v-cupåpningen i Sölden. Men situasjonen er den samme for dem vi konkurrerer mot, sier Skårdal.

<B>SER ETTER BISTAND: Alpinsjef Atle Skårdal vil be toppidrettssjef Bjørge Stensbøl om en egen fagkonsulent.