Fotball

Ber om 10,5 års fengsel for Eto'o

Den spanske påtalemyndigheten ber om at den tidligere Barcelona-stjernen Samuel Eto'o dømmes til ti års fengsel for skattejuks.

RISIKERER FENGSEL: Samuel Eto'o anklages for skattesnusk. Foto: Scanpix
RISIKERER FENGSEL: Samuel Eto'o anklages for skattesnusk. Foto: ScanpixVis mer

Det ble kjent da tiltalen ble overlevert til en domstol i Barcelona torsdag. Eto'o er anklaget for å ha unndratt skatt for 4 millioner euro mellom 2006 og 2009. Det tilsvarer over 36 millioner kroner.

Påtalemyndigheten vil at kameruneren idømmes ti og et halvt års fengsel. I tillegg er det lagt fram et krav om at Eto'o må punge ut totalt 18 millioner euro, der 14 av disse er bøter og renter.

Lang karriere

Eto'o spilte for Barcelona mellom 2004 og 2009. Han vant blant annet tre La Liga-titler og to mesterligatriumfer med katalanerne. 35-åringen har også vært innom andre storklubber som Real Madrid, Inter og Chelsea.

I dag spiller han i tyrkiske Antalyaspor.

Flere saker

Det er langt fra første gang at fotballstjerner havner i skattetrøbbel. I sommer ble Barcelona-stjernen Lionel Messi dømt til 21 måneders fengsel for skattejuks, men han slapp å sone dommen. I Spania er det vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.

For tiden pågår det dessuten en rettssak mot Neymar. Der dreier saken seg om omstendigheter rundt brasilianerens overgang fra Santos til Barcelona i 2013. Et investeringsfirma føler seg snytt for en del av overgangssummen.

I den saken vil spansk påtalemyndighet at Neymar skal dømmes til to års fengsel og bøtelegges med 10 millioner euro. (©NTB)