Ber om 280 millioner ekstra til Holmenkollen

Totalsum: 1,2 milliarder.

Byrådet i Oslo ber om 280 millioner kroner ekstra fra Oslo kommune til utbyggingen av Holmenkollanlegget, skriver VG.

Dermed kan regningen for hele oppgraderingen av Holmenkollen komme på 1,2 milliarder kroner. Kostnadene var beregnet til 920 millioner kroner.

- Byrådet skal legge fram tilleggsinnstillingen til budsjettet den 11. november, og der vil vi be om at 100 millioner ekstra går direkte til prosjektet. I tillegg vil vi ha muligheten til å bruke ytterligere 180 millioner kroner hvis det blir nødvendig. Det er opp til bystyret å vedta dette, sier Anette Wiig Bryn (Frp), byråd for næring og idrett, til VG.

Ifølge Wiig Bryn har anbudene som er kommet inn, vært høyere enn antatt. Hun mener det er behov for så mange kutt at anlegget ikke vil holde høy nok standard, dersom prosjektet ikke får 100 millioner kroner.

- Da må vi kanskje kutte på ting som er nødvendig for å få et internasjonalt godkjent anlegg, sier hun.

De øvrige 180 millionene er ment som en buffer som byrådet skal ha fullmakt til å bruke hvis det blir nødvendig.

Oslo kommune har gått inn med 810 millioner kroner i nye Holmenkollen. Staten har bidratt med 110 millioner. Wiig Bryn forventer ikke mer hjelp fra staten.

(©NTB)

ENDEL DYRERE ENN PLANLAGT: Nye Holmenkollen trenger minst 100 millioner ekstra om de ikke skal kutte på fasilitetene. Foto: SCANPIX
ENDEL DYRERE ENN PLANLAGT: Nye Holmenkollen trenger minst 100 millioner ekstra om de ikke skal kutte på fasilitetene. Foto: SCANPIX Vis mer
Ber om 280 millioner ekstra til Holmenkollen