Ber om å bli solgt

André Schei Lindbæk senket Vålerenga på overtid i 2-1-kampen i går, og dro rett til Oslo på VIF-charteren. Molde-spissen ønsker seg vekk fra Romsdals-byen, og håper at han snart kan ta hele flyttelasset med seg til kjæresten i hovedstaden.

Schei Lindbæk bekrefter at han har hatt to samtaler med Molde-direktør Jan Petter Storetvedt der han har bedt om å få bli solgt. Han vil hjem til kjæresten i hjembyen Oslo.

- Det er riktig. Jeg håper at en overgang til Vålerenga ordner seg, sier Schei Lindbæk til Dagbladet ved ankomst Oslo natt til 17. mai.

Snappet opp

Det er lenge siden VIF-ledelsen snappet opp signalene fra Lindbæk.

- Jeg kjenner faren til André godt, og har visst om dette en stund, sier VIF-investor Ola Mæle til Dagbladet.

På bakgrunn av Lindbæks mistrivsel, og at han heller ikke har fått vist seg veldig fram siden han kom til Molde, har Vålerenga antydet en kjøpesum som Molde-ledelsen foreløpig bare fnyser av.

- Det de har signalisert er vesentlig under det vi forlanger. Vi gir ikke gutten bort, sier sportslig leder Olav Boksasp til Dagbladet.

Det var ikke kontakt mellom klubbene i går. Men Boksasp tar signalene fra Schei Lindbæk om mistrivsel alvorlig.

- Klart det. Vi vil prøve å legge forholdene til rette slik at dette bedrer seg. Hvis ikke det går, får vi se på andre løsninger.

Usikker

VIF-leder Morten Grødahl er usikker på om han vil strekke fingrene langt ned i lommeboka for å kjøpe Lindbæk.

- Ja, særlig siden Molde sier at det er langt mellom det vi har tilbudt og det de vil selge for, sier Grødahl til Dagbladet.

Trener Tom Nordlie, tenker bare på å få hele laget sitt til å fungere. Han var som vanlig ironisk da han oppdaget at Schei Lindbæk fikk flyhaik på vei hjem.

- Kan ikke noen bare ta å kaste han ut, ler Nordlie på vei over fjellet.

Men mest av alt er han skuffet.

- Én mann kan ikke forandre noe. Vi må løfte oss kollektivt. Akkurat nå er det å få Vålerenga opp fra bunnen den største utfordringen i norsk idrett. Det skal vi greie, sier han til Dagbladet.