<strong>VIL FJERNE FORBUDET:</strong> Skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Egil Hegle Svendsen er blant utøverne som har tatt til orde for å fjerne forbudet mot bruk av høydehus for norske toppidrettsutøvere. Foto: Heiko Junge, Scanpix
VIL FJERNE FORBUDET: Skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Egil Hegle Svendsen er blant utøverne som har tatt til orde for å fjerne forbudet mot bruk av høydehus for norske toppidrettsutøvere. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

Ber om ekstraordinært idrettsting om høydehus

Særforbundene for ski, skiskyting, friidrett, orientering og svømming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag sendte fem av de store særforbundene innen utholdenhetsidretter ut en pressemelding der de ber Norges Idrettsforbund om å vurdere det norske høydehusforbudet på nytt.

«Våre utholdenhetsidretter har diskutert høydhusforbudet i de respektive forbund og har på bakgrunn av dette sendt forslag til Norges Idrettsforbund om at ophevelse av forbudet mot bruk av høydehus behandles på ekstraordinært idrettsting i 2012 heter det i pressemeldingen som ble sendt ut i dag.

Pressemeldingen er undertegnet Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Friidrettsforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Svømmeforbund.

- Utøverne vil gjerne ha opphevet forbudet, det har de gitt uttrykk for i flere forbund. Det henger sammen med reisebelastning, og at de kan få gjort godt treningsarbeid i Norge uten å måtte reise langt avgårde, sier skiskytterpresident Tore Bøygard til Dagbladet.
Bruk av høydehus er ikke forbudt internasjonalt, og de norske utøverne reagerer på at konkurrentene kan bruke metoder de ikke har tilgang til å bruke.

Bøygard påpeker at Skiskytterforbundet har vært motstander av høydehusforbudet fra starten av.
- Vi synes ikke det er riktig at toppidrettsutøvere i Norge ikke får bruke høydehus, mens toppidrettsutøvere i andre land får lov.

- Med så store forbund i spissen for å oppheve et forbud, er denne saken i praksis avgjort?

- Vi har ingen garanti for at vi får viljen vår. Men vi ber i hvert fall om at idrettstyret tar opp saken. Så får et eventuelt ekstraordinært ting avgjøre om forbudet skal oppheves.

Bøygard ser for seg at det ekstraordinære tinget vil bli en gang i mai eller juni.

Debatten om det norske forbudet mot bruk av høydehus i toppidretten blusset opp igjen tidligere i høst.

Svømmeren Alexander Dale Oen reiste spørsmålet om hvor lenge Norge skulle «ligge etter» i forbindelse med at australske svømmere begynte å trene i bassengtelt der det ble sprøytet inn tynnere luft.

Dale Oen vil gjerne bruke samme teknologi fram mot OL i London neste sommer, men har ikke lov etter norske regler.

Skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen og spydkaster Andreas Thorkildsen er blant profilerte, norske toppidrettsutøvere som har uttrykt støtte til Dale Oen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer