Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber om gransking av Atlético Madrid etter å ha hentet Gelson Martins

Sporting Lisboa hevder klubben brøt overgangsregelverket.

GIKK TIL ATLÉTICO MADRID: Gelson Martins' (til høyre) overgang til Atlético Madrid er bedt om å granskes av Martins tidligere klubb, Sporting. Her for Sporting mot Benfica og Ljubomir Fejsa tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
GIKK TIL ATLÉTICO MADRID: Gelson Martins' (til høyre) overgang til Atlético Madrid er bedt om å granskes av Martins tidligere klubb, Sporting. Her for Sporting mot Benfica og Ljubomir Fejsa tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sporting Lisboa ber Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) granske Atlético Madrid etter at den spanske klubben sikret seg Gelson Martins.

Sporting hevder Atlético brøt overgangsregelverket da klubben hentet Gelson Martins.

Kantspilleren var en av flere Sporting-spillere som terminerte kontrakten sin etter at rundt 50 supportere inntok klubbens treningsfelt og angrep spillerne i mai. Noen ble regelrett banket opp. Supportermisnøyen skyldtes lagets svake prestasjoner i hjemlig liga og kvartfinaleexiten i europaligaen.

Martines brøt kontrakten 11. juni og ble presentert som Atlético Madrid-spiller uken etter. Nå har Sporting klagd Madrid-klubben inn for FIFA.

- På grunn av Atlético Madrids uakseptable oppførsel i prosessen da klubben signerte Gelson Martins, har styret besluttet å klage saken inn for FIFA med et ønske om sportslige sanksjoner for både klubb og spiller, skriver portugiserne på eget nettsted.

Det er usikkert hvilke regler Atlético skal ha brutt. Ifølge flere portugisiske medier krever Sporting kompensasjon på mellom 60 og 100 millioner euro fra den spanske hovedstadsklubben. Det tilsvarer mellom 573 og 955 millioner kroner.

Det er ikke første gang Sporting Lisboa klager noen inn for FIFA etter termineringskaoset som oppsto etter supporterangrepet. Fotballforbundet gransker for øyeblikket Rui Patricios overgang til Wolverhampton etter at keeperen terminerte kontrakten og signerte for den nyopprykkede Premier League-klubben.

Sporting krever 250 millioner kroner fra Wolverhampton og at klubben ilegges overgangskarantene, mens Patricio suspenderes i seks måneder.