Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber om mer enn kubjeller og trampeklapp

- Jeg håper folk er spinnville.

DRAMMEN (Dagbladet.no): I går gikk danskene hardt ut og sa at det verste med EM er de norske kubjellene i hallene.

Da Tyskland ble verdensmestre på hjemmebane for ett år siden, skjedde det med et svært entusiastisk publikum på tribunene. Tyskerne var helt ville og lagde et voldsomt trykk i de flotte hallene.

Nå håper de norske gutta at det norske publikummet støtter dem med patriotisk og kokende stemning. Første sjanse til å levere tribunevarene er i EM-åpningen mot Danmark i morgen kveld.

Vant til kok i Spania

- Det er ingen automatikk i at det å spille på hjemmebane vil gi oss mange fordeler, men det kan være en stor fordel om vi bruker det rett. Vi spiller i haller vi er kjente i, vi er på trygg grunn. Og så har vi kubjellene på tribunen, sier Håvard Tvedten til Dagbladet.no og ler.

Han er vant til litt mer kok på tribunene i Spania, og håper på litt sydlandske tilstander også i Drammenshallen. Da gutta spilte sin siste oppkjøringskamp på Lillehammer - hvor finalene skal spilles - var det skremmende stille på tribunen.

- Jeg håper folk er spinnville, for det er da det er gøy å spille. Publikum må gjerne henge over rekkverket.

Kristian Kjelling sa det samme i går, da han oppfordret folk til å lage skikkelig bråk i hallene.

VIL HA SYDLANDSKE TILSTANDER: Håvard Tvedten scorer her sikkert på en sjumeter. Nå ber han om tribunehjelp under EM - som starter mot Danmark i morgen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
VIL HA SYDLANDSKE TILSTANDER: Håvard Tvedten scorer her sikkert på en sjumeter. Nå ber han om tribunehjelp under EM - som starter mot Danmark i morgen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Tysk gull på hjemmebane

- Vi kan dra stor nytte av å spille på hjemmebane, hvis vi får med oss publikum. Jeg er ikke redd for at folk ikke skal være litt gærne på tribunen. Vi skal gi dem en grunn til å miste alle hemninger, sier Ole Erevik til Dagbladet.no.

Den tyske triumfen i fjor er ikke det første beviset på at hjemmefordelen betyr mye. Bare i løpet av de siste åra har for eksempel Tunisia overrasket på hjemmebane og lille Hellas sjokkerte håndballverdenen under Aten-OL. Slovenia tok sølv i EM i 2004.

Lista kan gjøres så lang du bare vil.

Og kan kanskje også forlenges om halvannen uke, om Norge lykkes med målsettingen om å gjennomføre tidenes mesterskap.

- Det er vel sånn i alle idretter at hjemmelaget vinner flere kamper enn bortelaget. Vi får håpe det fortsetter sånn for oss i EM. Det vi helt sikkert løfte oss hvis publikum er litt gærne, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.no.

Innsats og vilje

Glenn Solberg er den av gutta som kjenner Drammenshallen aller best. Han vokste opp i Lier og har gjennomført noen tusen treningstimer i byens storstue.

image: Ber om mer enn kubjeller og trampeklapp

Han tror Norge kan dra nytte av å spille på hjemmebane, men advarer mot å tro at de er i ledelsen allerede før kampene er startet.

- Dette kommer litt an på oss selv, for det er ingen automatikk i at dette er positivt. Noen vil kanskje synes det er litt skummelt, men dette er jo og skal være positivt, sier Glenn Solberg til Dagbladet.no.

- Da Tyskland tok gull på hjemmebane i fjor og Tunisia overrasket for tre år siden, var det på grunn av innsats og vilje. Det kommer ikke av seg selv, hjemmebane eller ikke. Men det er klart, du får et ekstra kick av å spille hjemme, sier Drammen-spilleren.

STILLE I STORSTUA: Det var nesten helt dødt på tribunen da Norge spilte mot Island i den siste EM-testen på Lillehammer før alvoret starter.
VILLE TILSTANDER: Da Tyskland vant VM på hjemmebane for ett år siden kokte det i hallene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media