Én av Jonvrets bønner: - Mer kynisme gutter!                                                              Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
Én av Jonvrets bønner: - Mer kynisme gutter! Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Ber om mer kynisme

Mot Rosenborg ble Molde straffet for sin manglende kynisme. Nå skal Sandefjord få merke at Kjell Jonevret har pisket djevelskap inn i sine spillere.

||| MOLDE (Dagbladet):
Kjell Jonevret hevder at tapet mot Rosenborg i seriepremieren ikke var noen katastrofe. Nå skal Molde lære av sine svakheter og slå fryktelig tilbake mot Sandefjord i morgen.

- Sandefjord er sterke på hjemmebane, vi har hatt trøbbel med å lage mål mot dem tidligere. Men vi skapte en god del mor Rosenborg, nå skal vi sette sjansene og spille mer kynisk fotball om det er nødvendig, forteller Jonevret til Dagbladet.

Etter 1-2-tapet mot Rosenborg sist søndag, var Jonevret krystallklar i sine uttalelser om hva som kostet poeng.

- Vi kan ikke drive med flipperspill og finspill i eget forsvarsområde. Måk balldjevelen på havet, sier nå jeg, sa han til Dagbladet den gang.

Den uttalelsen står han fortsatt for. Jonevret har ofte poengtert at Molde-laget må bli mer kyniske. Andre røster har hevdet at forsvaret fremdeles ikke er et topplag verdig.

- Nå har vi faktisk trent på forsvarsspill den siste uken. Vi har også trent på og opptre mer kyniske. Selv om det ikke akkurat er så lett å trene på og la være og drible, forteller han med en humoristisk undertone og skyter inn at innleggskvaliteten også blir forsøkt hevet.

Svensken mener Molde er blant de beste lagene når det kommer til passningskvalitet. Når innleggene blir bedre, vil det også bli større muligheter for Djiby Fall og Pape Pate Diouf. Sistnevnte er det mange som har store forventninger til denne sesongen. Hans fulle navn er Pape Pate Diouf Ndague Sissa Ndague Khordong Bourdu Melentan Wassade og den navnebefengte spissen viste i serieåpningen at han kommer seg til muligheter. Problemet er å sette ballen i nota.

- Det er viktig at Pape nå ser hva han kan bli bedre på. Det har mulig han selv legger et alt for stort press på seg selv. Men jeg tror virkelig at han vil komme som et skudd i år, sier Kjell Jonevret.

Den joviale svensken håper at bortekampen mot Sandefjord kan være åsted for en vårløsning hos Diouf. Han håper også at hans to sentrale og viktige midtbanespillere, Magne Hoseth og Makthar Thioune, også blir med på charterflyet sørover.

- Magne har vært sjuk den siste tiden, det samme har Makthar. Men begge trente med oss fredag, så vi får håpe på det beste.

Gjensyn med Rune Ertsås
Ertsås er på utlån fra Molde til Sandefjord og Jonevret vet godt hvilken trussel Ertsås representerer. Jonevret hevder at Ertsås ville fått spille en del kamper i år for Molde, om han hadde valgt å bli.

- Rune ville sikkert fått spille ti til tolv kamper for oss i år. Selv ønsket han mer spilletid enn hva jeg kunne innfri. Jeg har valgt å satse på Djiby Fall og Pape Pate Diouf som mine førstevalg.

Stjernegalleri
Når Dagbladet legger frem følgende Molde-navn på rams: Daniel Berg Hestad, Makthar Thioune, Magne Hoseth, Knut Olav Rindarøy, Vegard Forren og Pape Pate Diouf, vedgår han lett at det høres sterkt ut.

— Vi er faktisk ett av svært få lag i tippeligaen som har et ekte stjernegalleri, sier avslutter han med et bredt smil.

Kjell Jonevret med ryggen mot veggen, men det kun på bilde.                     Foto:Erik Hattrem
Kjell Jonevret med ryggen mot veggen, men det kun på bilde. Foto:Erik Hattrem Vis mer