KLARE FOR GRUPPEFINALE: Norges kvinnelandslag, her med Maren Mjelde (f.v.), Lisa-Marie Utland og Guro Reiten, møter Nederland, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE FOR GRUPPEFINALE: Norges kvinnelandslag, her med Maren Mjelde (f.v.), Lisa-Marie Utland og Guro Reiten, møter Nederland, tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Nederland, VM-kvalik:

Ber om publikums støtte før gruppefinalen mot EM-vinneren

Kvinnelandslagets kaptein, Maren Mjelde, håper flest mulig tar turen til Oslo for kampen mot Nederland.

Maren Mjelde håper Norge får massiv tribunestøtte i tirsdagens gruppefinale mot Nederland i VM-kvalifiseringen i fotball.

- Forhåpentligvis blir det masse folk på tribunene som heier på oss. Vi vet hvor mye det har betydd for Nederland, både i EM-sluttspillet og i VM-kvalifiseringen, der de har hatt veldig mange folk på tribunen, sier hun til NTB.

- Vi vil sette stor pris på det om flest mulig kommer hit tirsdag.

Hun uttalte seg etter søndagens trening på den da nesten folketomme arenaen til Vålerenga på Valle, men det er godt håp om at det blir folksomt på tribunen tirsdag. Det er allerede solgt mange billetter, og fotballforbundet har ryddet tirsdagen for andre kamper slik at flest mulig skal ha sjansen til å følge jakten på VM-plass.

- Gode hjemme

Mjelde er langt fra alene om å håpe på publikums støtte.

- Får vi støtte av publikum så blir det sannsynligvis en god kamp, sier Caroline Graham Hansen.

- Vi er gode hjemme, og forhåpentligvis vil vi ha massiv støtte fra tribunen. Da skal det mye til for at Nederland greier å slå oss, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Mjelde tror ikke det er en fordel for Nederland at Norge måtte spille kvalifiseringskamp fredag, mens nederlenderne bare har én kamp under samlingen.

- Det kan gå begge veier, det. Vi fikk en god opplevelse i Slovakia, og Nederland har ikke spilt landskamp på en stund. De har vært samlet mange dager og bare tenkt på kampen i Oslo. Vi har ikke begynt å tenke på den før nå, sier hun til NTB.

- Alle jentene er kjempespent og gleder seg til det som skal skje tirsdag.