IKKE FORNY SESONGBILLETTENE: Medlemmer av Manchester Uniteds eldste supportergruppe har fått klar beskjed av ledelsen. Her kombinererer unge fans røde drakter med gulgrønne skjerf. Foto. REUTERS/Phil Noble
IKKE FORNY SESONGBILLETTENE: Medlemmer av Manchester Uniteds eldste supportergruppe har fått klar beskjed av ledelsen. Her kombinererer unge fans røde drakter med gulgrønne skjerf. Foto. REUTERS/Phil NobleVis mer

Ber om supporter-boikott av Manchester United

Skal sulte ut Glazer-familien.

||| (Dagbladet): Det gikk rykter før Milan-kampen i mars, om at Manchester United-fansen ville holde seg unna Old Trafford som en protest mot klubbeier Malcolm Glazer.

Stadion endte opp like full som vanlig, da United vant og David Beckham dro på seg et gulgrønt skjerf.

Skal sultes ut
Nå ber Manchester Uniteds eldste supportergruppe, IMUSA, om at fansen skal utsette sine kjøp av sesongbilletter for neste sesong, skriver The Guardian.

Den uavhengige supportergruppa akter å ramme Glazer der han er mest sårbar, i pengeboken. Medlemmene i IMUSA har alle fått brev om å bare kjøpe enkeltbilletter til kamper, fram til klubben er solgt.

- Det er mange som har valgt denne veien allerede, og mange flere som planlegger det samme. Vi vet at det går hundrevis av millioner (pund) ut av klubben bare i rentebetalinger. Vi kan stoppe dette ved å sulte dem for kontanter, skriver IMUSA på sin hjemmeside.

Glazer-familien har pådratt United over sju milliarder kroner i gjeld, opp 160 millioner fra i fjor. Men siden februar har de såkalte Red Knights samlet inn penger fra velstående fans, til å kjøpe opp hele klubben fra amerikanerne.

Samtidig gjentar Glazer-klanen stadig vekk at Manchester-klubben ikke på noen måte er til salgs.

United har 55 000 sesongbillettinnehavere, men en undersøkelse viser at 59 prosent av dem vurderer å droppe det årlige kjøpet. Fristen går ut 13. juni.

Nylig frøs klubben billettprisene for første gang siden Glazer kom i 2005, men var allerede prisene skudd opp 48 prosent på fire år.

400 millioner forsinket
En sesongbillett koster mellom 4600 og 8400 kroner, og dermed kan en boikott sørge for at over 400 millioner kroner kommer forsinket inn på klubbkontoen. IMSUA oppfordrer samtidig supporterne om å kjøpe minst mulig inne på Old Trafford.

GLAZER-SØNN: Her er Manchester United-direktør Avram Glazer, sønn av eier Malcolm, på United-kamp mot Liverpool i mars. Foto: AP/Jon Super
GLAZER-SØNN: Her er Manchester United-direktør Avram Glazer, sønn av eier Malcolm, på United-kamp mot Liverpool i mars. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Red Knights-leder Keith Harris har forsikret fansen om at billettprisene vil gå ned dersom de får tilslaget på klubben. Budgivningen er inntil videre utsatt, for å skåne spillerne i gulljakten.

En annen supporterrgruppe, MUST, støtter Red Knights-oppkjøpet, og har oppfordret fansen til å kle seg opp i fargene til forløperklubben Newton Heath, med følgende slagord:

- Gult og grønt til klubben er solgt.

FAST BANNER: At United-fansen misliker sine amerikanske eiere er å si det mildt. Foto: AFP/ANDREW YATES
FAST BANNER: At United-fansen misliker sine amerikanske eiere er å si det mildt. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer