UTESTENGES: Antidopingbyråene åpner for bruken av nøytralt flagg hvis Russland utestenges fra OL i Pyeongchang. Foto: Yuri Kadobnov / AFP Photo /NTB Scanpix.
UTESTENGES: Antidopingbyråene åpner for bruken av nøytralt flagg hvis Russland utestenges fra OL i Pyeongchang. Foto: Yuri Kadobnov / AFP Photo /NTB Scanpix.Vis mer

Antidopingbyråer ber om utestengelse av Russland

Ber om utestengelse av Russland fra vinter-OL

17 nasjonale antidopingbyråer ønsker et OL i Pyeongchang uten Russland.

(Dagbladet): Det skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Representanter fra 17 forskjellige nasjonale antidopingbyrået møttes denne uka i Denver i USA. Blant temaene var IOCs behandling av den russiske dopingskandalen.

I en felles uttalelse ber byråene om en utestengelse av Den russiske olympiske komité fra OL i 2018.

- Et lands idrettsledere- og organisasjoner bør ikke få delta i OL når de med viten og vilje bryter reglene og «raner» de rene utøverne. Dette er spesielt urettferdig all den tid utøvere straffes når de bryter reglene, heter det i uttalelsen.

Samtidig sier antidopinglederne at russiske utøvere som har vært en del av et strengt antidopingprogram, skal få muligheten til å konkurrere under nøytralt flagg, i likhet med russiske utøvere under årets friidretts-VM i London.

- Vi mener at Den russiske olympiske komité må utestenges fra OL i Pyeongchang, men at det som i friidretten kan åpnes for at enkeltutøvere som har vært del av et robust antidopingprogram kan stille til start under de olympiske lekene, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.