Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber om vennehjelp

VIF-trener Kjetil Rekdal har kontaktet flere gamle lagkamerater fra Hertha Berlin, på jakt etter en spiss som skyte Vålerenga oppover på tabellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håkon Lund

OSLO/BERLIN (Dagbladet): Kjetil Rekdal er i samtaler med en tysk superspiss, og tror den nye spilleren kan være på plass allerede før kampen mot Aalesund neste søndag. Spilleren og Rekdal har allerede snakket sammen på telefonen, og de skal ha et nytt telefonmøte i dag eller i morgen.

- Løsningen som ligger nærmest, er en spiller som har over 200 kamper i Bundesliga. Jeg har spilt både med og mot ham, sier Rekdal til Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet at Rekdal har vært i kontakt med minst to av sine tidligere lagkamerater. Tyske Michael Preetz (35) har spilt 240 kamper i Bundesliga for både Düsseldorf, Duisburg, Hertha Berlin. Siden han debuterte i den tyske toppserien i 1986, har han scoret 86 mål. Han har også spilt sju landskamper for Tyskland, og scoret tre mål.

Vil ha en Rösler

Rekdal har i tillegg vært i kontakt med islandske Eyjölfur «Jolly» Sverrisson (34), som har spilt 245 kamper i Bundesliga for Hertha Berlin og VfB Stuttgart. Han har også spilt for tyrkiske Besiktas. «Jolly» har spilt godt som spiss, men er svært anvendelig og kan brukes over hele banen.

En svært sentral kilde i Hertha Berlin-ledelsen tror imidlertid ikke Rekdal har fått napp hos noen av dem. Preetz har begynt å jobbe i Hertha-administrasjonen, og «Jolly» skal være på vei til det islandske fotballforbundet.

- Kjetil har vært etter begge to. Han fortalte at han trengte en vennetjeneste, men begge har lagt opp, sier kilden til Dagbladet.

Rekdal vil ikke gå ut med navn, men bekrefter at de har vurdert tre-fire spillere i Tyskland som står uten kontrakter.

- Vi vil gjøre noe slikt som Lillestrøm fikk til med Rösler. Det er ikke vanskelig å se hva han betydde for LSK da han kom til klubben. Vi er i samtaler med en som sikkert kan gjøre underverker hos oss også, sier Rekdal til Dagbladet.

Langsiktig

- Vi tenker både kortsiktig og langsiktig. Mange spillere i Tyskland ble arbeidsledige 1. juli, og leter etter nye klubber. Men spilleren vi henter må slå til. Vi må være helt sikre, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

VIL STYRKE ANGREPET: Kjetil Rekdal bruker kontaktene sine i Tyskland for å skaffe VIF en scoringsmaskin. Rekdal håper at den nye VIF-spissen skriver under allerede på onsdag