Ber om videoen etter tre Rushfeldt-mål

Admira Mödling-Austria Wien 0-5. Landslagssjef Nils Johan Semb reagerte spontant da Dagbladet fortalte ham om Sigurd Rushfeldts tre scoringer for Austria Wien i går: - Den kampen skal jeg skaffe meg video av!

Sjøl var landslagssjefen nemlig på Highbury og så at Arsenal tok et langt skritt mot ligatittelen med 2- 1-seier over Steffen Iversen og Tottenham.

Steffen Iversens spill var ikke altfor mye å glede seg over i går.

Men Rushfeldts målteft var lørdagsgodt som smakte.

- Det er veldig hyggelig og positivt at Rushfeldt scorer mye. Han er en sterk utfordrer til en spissplass på landslaget og puster de andre i nakken. Ingen tvil om det, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Følges tett

Landslagets assistenttrener Harald Aabrekk fulgte Rushfeldt da han ble matchvinner for Austria Wien sist tirsdag.

- Da spilte han en middels kamp, men scoret et bra mål. Også mot Tunisia i siste landskamp var han ikke mer enn middels, men jeg gleder meg til å se hans tre mål fra denne kampen, sier landslagssjefen.

Rushfeldt gikk målløs av de tre første kampene i Austria Wien, men siden har hans fotballiv vært morsommere enn på svært lenge:

- I form

Finnmarkingen har scoret ti mål på de åtte siste kampene, og er inne i en stim hvor goalene sitter løst.

- Jeg er i bra form, og laget spiller bedre enn på lenge. Det er vel de to viktigste grunnene til at det går bra nå, sier en lykkelig Sigurd Rushfeldt.

Tre mål i en og samme kamp har han ikke scoret siden hans første kamp som leiesoldat for RBK i august i fjor. Nå har han seks kamper igjen av leieperioden i Østerrike.

- Totalt har jeg ti mål på elleve kamper. Målet er å stå med ett mål i snitt pr. kamp når sesongen er over. Det bør være innen rekkevidde, hevder Rushfeldt.

- Iallfall i den formen jeg er i nå.

- Og landslaget?

- Det er vel et uttak igjen i neste uke. Der håper jeg å komme med, selv uten mange forfall.

Vil selges

Kontrakten med spanske Racing Santander går ut om ett år.

- Jeg skriver neppe ny kontrakt med Santander, så de kommer nok til å forsøke å selge meg slik at jeg ikke kan gå gratis om et drøyt år.

- Fotballen har lært meg at man aldri skal utelukke noen ting, men jeg har veldig lyst til å spille europacupfotball, sier Rushfeldt.

Det har ikke Austria Wien gjort siden 1995 - og i øyeblikket ligger de en plass bak UEFA-cup- billett.

MÅLKÅT: Sigurd Rushfeldt har virkelig funnet fram scoringsformen i Wien. I går lagde han tre mål for Austria.