TØFF DUELL: Canal Digital og TV 2 har ikke blitt enige om en avtale som gir tv-seerne Didier Drogba eller Arsenal-spillere rett inn i stua. Foto: AFP/GEOFF CADDICK
TØFF DUELL: Canal Digital og TV 2 har ikke blitt enige om en avtale som gir tv-seerne Didier Drogba eller Arsenal-spillere rett inn i stua. Foto: AFP/GEOFF CADDICKVis mer

Ber Premier League-fansen om tålmodighet

2,3 mill. nordmenn mangler engelsk ball hos Canal Digital.

||| (Dagbladet): TV 2 har kapret Premier League, og i dag viste kanalen fram planer for både tre nye Premier League-kanaler og HD-studio.

Godbitene får ikke kunder av Canal Digital, Viasat eller Get ta del i, dersom de ikke ønsker å tegne nye abonnementet hos RiksTV, Altibox eller TV2 Sumo.

Foreløpig har nemlig ikke TV 2 kommet til enighet med de største parabol- og kabeldistributørene, som dekker omlag 1,6 millioner husstander i Norge.

Canal Digital har desidert flest kunder, og informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen ber Premier League-fansen om å senke skuldrene.

- Vi representerer 2,3 millioner nordmenn, og vi håper på få på plass en avtale så fort som mulig. Vi er i en forhandlings-situasjon, men vi må komme fram til en avtale som passer begge parter, sier Pettersen til Dagbladet.

Is i magen
Han beskriver samtalene med TV 2 som kontruktive, og venter for tida på en tilbakemelding fra TV-kanalen.

Samtidig bekrefter han at Canal Digital har fått henvendelser fra kunder som er nervøse for at de ikke får se Premier League via kabel eller parabol fra og med sesongstart 14. august.

- Jeg vil anbefale våre kunder å ha is i magen. Det er lenge til kampstart og begge parter bør jobbe for at det kommer til enighet, sier Pettersen.

Derfor synes han ikke det er noen grunn til at Canal Digital-kunder allerede nå tegner RiksTV- eller TV2 Sumo-abonnement, hvis de bare er ute etter Premier League.

- Man må smøre seg med tålmodighet, og så får vi håpe at TV 2 ønsker å gjøre Premier League mest mulig tilgjengelig.

- Har du inntrykk av at TV 2 ønsker det per i dag?

- Jeg registrerer at vi ikke har kommet i mål, men håper at vi gjør det raskest mulig. Det er ikke lenge siden vi sendte et tilbud tilbake til TV 2, vi venter på svar.

- Det er for tidlig å få panikk?

- Ja, det er fortsatt en god stund til Premier League sparkes i gang. Vi har ikke kommet i mål, men håper at vi gjør det raskest mulig.

Samtidig understreker Canal Digital at de har et ansvar for sin kundemasse, som ikke bare består av fotballelskere.

- Livet består av mer enn sport, og vi har bygget opp et kanaltilbud som skal gi gleder for mor, far og barn. Vi etterstreber mest mulig mangfold for tv-seerne.

Canal Digital har lagt merke til at TV 2-sjef Alf Hildrum tidligere i dag uttalte at kanalen har lagt til grunn for sine økonomiske kalkyler at ikke alle distributører blir med på Premier League.

- Snakker han om hva som er best på vegne av seg selv da, eller snakker han på vegne av hva som er best for norske tv-seere? Hvis han vil ha mest mulig tilgjengelighet, så må han ha distribusjon, sier Pettersen.

ER IKKE FOTBALLFRIE: Canal Digital har sørget for at fotballelskere kan se Leonel Messi og Barcelona i kamp, på Canal+. Den kanalen kan fortsatt kundene få tilgang til. Foto: AFP/JOSEP LAGO
ER IKKE FOTBALLFRIE: Canal Digital har sørget for at fotballelskere kan se Leonel Messi og Barcelona i kamp, på Canal+. Den kanalen kan fortsatt kundene få tilgang til. Foto: AFP/JOSEP LAGO Vis mer