Ber Riise om unnskyldning

Per Ciljan Skjelbred har det både i beina og kjeften. Før kampen i går kalte han John Arne Riise en riksklyse på radio. Etterpå ba han tynt om unnskyldning.

TRONDHEIM (Dagbladet): Mot Lyon var Per Ciljan Skjelbred både høyt og lavt - og en del i løse lufta. Han fikk tidvis juling så det holdt mot 25 kilo tyngre motstandere.

-  Det var tøft utpå der. Mye taklinger og en del skittent spill med holdinger og skittkasting, sier 18-åringen som på nytt var blant Rosenborgs beste spillere.

Sjøl hadde han mest å si før kampen i går. På spørsmål fra NRK P3 sa han ifølge flere nettaviser dette da han ble spurt om det ikke er nødvendig å stikke seg fram om man er stjernespiller i utlandet:

-  Du har jo John Arne Riise, som jeg synes er litt riksklyse. Han kommer der med Ferrari, klokker, dyre klær og står naken med nakenmodeller.Og videre:

-  Jeg synes i alle fall at det gir et feil signal til yngre fotballspillere. Noen forguder sikkert John Arne Riise, men det er ikke en type jeg har respekt for. Som type, altså.

-  Kom feil ut

Sterk kost fra en spiller som tirsdag for første gang ble tatt ut på U21-landslaget. Om et par uker skal de sitte på samme fly til Hviterussland, men allerede etter kampen i går bedyret Skjelbred at uttalelsene han hadde kommet veldig skeivt ut

-  Jeg mener ikke at Riise er en riksklyse. Jeg kjenner ham ikke, og må bare be om unnskyldning. De kom på skolen min og spurte meg om forskjellen på Rosenborg og spill i utlandet. Det hele kom feil ut og er helt misforstått, sier han.Men sagt er sagt, særlig på radio - og Skjelbred innrømmer at han har lite erfaring med å uttale seg til media. Og derfor ikke helt har bevisstgjort seg effekten av å kritisere landskjente kolleger på riksdekkende radio.

 NÆRE:  Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred hadde en stor sjanse, men skjøt rett på keeper Coupet. Lyons målscorer, Cris, og Cacapa er for seint ute. Foto: Tom E. Østhuus
NÆRE: Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred hadde en stor sjanse, men skjøt rett på keeper Coupet. Lyons målscorer, Cris, og Cacapa er for seint ute. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Det stemmer nok det. Jeg er nok litt usikker, og det må jeg bare be om unnskyldning for .

Kunne scoret

Innsatsen mot Lyon behøver han derimot ikke å unnskylde.

-  Vi fikk et greit resultat mot et utrolig bra lag. Men hadde vi hevet oss bare litt, så kunne vi faktisk tatt et poeng her, sier han.

Sjøl hadde han to av de beste mulighetene hjemmelaget hadde til å score.

Like før pause skjøt han på volley fra 16-meteren. Og 18 minutter før slutt utfordret han i feltet.

-  Uff, det var veldig nære. Det ble et håpløst skudd. Hadde jeg fått litt mer vinkel kunne det blitt mål, sier han.Nå gleder han seg til å reise til Madrid og møte superstjernene. Og etter sesongen skal han i styrkerommet for å løfte vekter.

-  Det blir en oppgave for meg i vinter, sier han til Dagbladet.

UNNSKYLDNING: John Arne Riise får en unnskyldning fra Per Ciljan Skjelbred.
LUFTETUR: Per Ciljan Skjelbred får seg en luftetur av banens beste, Diarra.