Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Roar ombestemme seg

Roar Strand, Rosenborgs klart beste spiller så langt i år, har sagt nei til landslaget. Nå håper Åge Hareide at 35-åringen endrer standpunkt og sier ja til Italia 4. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg skal ta en prat med Roar om hvordan han ser på situasjonen sin, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Tanken på å få ham med i Italia-troppen er veldig fristende.

Løpsstryken er langt over middels, ballvinneregenskapene ligger i blodet, motstanderens bakrom er målet når laget hans har ballen og ikke minst - han kommer til, og skaper, sjanser og avslutninger for seg sjøl og medspillerne.

Ga seg i Palermo

Det var etter Norges 1-2 tap for Italia i Palermo i fjor høst - en kamp Roar Strand skulle spilt om han ikke var blitt skadet på trening dagen før - at RBK-veteranen logget seg sjøl ut av landslaget. En av de viktigste grunnene var slitasjen på kroppen. Men siden skaden i Palermo har ikke Roar Strand hatt et eneste problem.

Treningsdosene uten avbrekk har bare gjort ham bedre.

-  Spørsmålet er hvor bastant Roar er på avgjørelsen, sier Åge Hareide.

-  Jeg snakket jo mye med ham i fjor høst. Og da var utgangspunktet hans at han trenger alle de pausene han kan få når det er landskamper. For å holde seg skadefri.

-  Og nå er han det - og i knallform?

-  Ja, og slik Roar har spilt for Rosenborg så langt, er han selvfølgelig en spiller jeg ønsker å ha med. Han har alle de kvalitetene som skal til. Og derfor vil jeg følge ham nøye i Tippeligaen og i Rosenborgs kamp mot Malmö 12. mai.

-  Etter det får vi ta en prat, sier Åge Hareide.

Roar tar telefonen

Roar Strand takker for skryten og tilliten. Men står på sitt. Han sier fortsatt at han har spilt sin 42. og siste landskamp for Norge. Men helt kategorisk er han ikke.

I tillegg er han en kjernekar med godt utviklet høflighet.

-  Jeg kommer til å ta telefonen, sier han til Dagbladet - jeg er jo ikke uhøflig. Men jeg tviler på at det blir noe mer landslag på meg. For det er nettopp sånne ting jeg må prøve å unngå.

-  Jeg trenger, som Åge sier, de pausene jeg kan få.

Trenger alternativer

Martin Andresen (skadet), Magne Hoset (svak mot Moldova), Tommy Svindal Larsen (sikker) er Norges sterkeste Italia-kandidater inne i banen. På venstrekanten får Morten Gamst Pedersen jobben. Og til høyre lukter det Jan Gunnar Solli, sjøl om han nå spiller sentralt for RBK.

Daniel Braaten blir å finne i Italia-troppen som eventuell innhopper. Kanskje også Raymond Kvisvik. Og hvis Ardian Gashi får orden på beina og formen, er han et godt terrier-alternativ. I troppen.

-  Det er synd at Martin (Andresen) er ute. Men Jan Gunnar (Solli) spiller bra på sentral plass for Rosenborg, og i Tyskland kjører Tommy (Svindal Larsen) jevnt og trutt.

Og så nevner han ikke flere.

Fordi det ikke er flere å nevne.

BEST: Selv Rosenborg-gutta har problemer med å holde igjen Roar Strand for tida. Her er det Jan Gunnar Sollie som forsøker, mens Frode Johsen og Thorstein Helstad følger med.
Hele Norges coronakart