Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Rooney og Ronaldo lære av Solskjær

- De bør studere ham, sier Sir Alex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær gjentar til stadighet at han har masse å lære fra United-juvelene Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Sir Alex Ferguson mener de to har minst like mye å lære av nordmannen.

Under dagens pressekonferanse, et døgn før Champions League-møtet mot Ståle Solbakkens FC København, stilte nordmannen sammen med manager Sir Alex Ferguson. Den mektige United-bossen er kjent for sine voldsomme utfall mot pressen - men i dag var skotten smørblid og i det spøkefulle hjørnet.

Da Dagbladet.no spør om hva Ronaldo og Rooney kan lære av Solskjær, har Ferguson mye på hjertet. Såpass mye at han holder det gående i over et minutt.

- De er unge gutter, og kan lære masse av hvordan Solskjær har holdt føttene godt plantet på jorda. Han har alltid beholdt ydmykheten sin - og det er en fantastisk egenskap. Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes og Ole Gunnar er alle av samme typen. De har prestert på et høyt nivå år etter år, noe de unge spillerne våre skal lære seg, sier Ferguson til Dagbladet.no.

- Bør se Solskjær-videoer

Og fortsetter med å oppfordre Ronaldo og Rooney til å studere Solskjærs mange scoringer for klubben med argusøyne.

- Cristiano og Wayne bør se på MUTV (Manchester Uniteds egen TV-kanal), og legge merke til kvaliteten på målene Ole har scoret. Det er vel omtrent 135 mål, er det ikke? sa Ferguson og henvendte seg mot Solskjær.

- Jeg tror ikke det er flere enn 120, svarte nordmannen.

FULL AV ROS: Sir Alex Ferguson har bare positive ting å si om Ole Gunnar Solskjær. Her er de under dagens pressekonferanse. Foto: HANS ARNE VEDLOG
FULL AV ROS: Sir Alex Ferguson har bare positive ting å si om Ole Gunnar Solskjær. Her er de under dagens pressekonferanse. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Å, du gikk glipp av 15 fine, lo Ferguson.

Det er bemerkelsesverdig hvor medgjørlig Ferguson blir når han får spørsmål om Ole Gunnar Solskjær. En journalist minnet United-manageren på at det er to år siden Wayne Rooney scoret i Champions League.

- Takk for at du minnet meg på det, svarte Ferguson tørt.

Sir Alex mimrer

Handler derimot spørsmålet om Solskjær, lyser ansiktet hans opp i et bredt smil og han blir velvilligheten selv. Og mimrer gjerne når han får sjansen.

- Da Ole kom til oss fra Molde, regnet vi med at det ville ta to år før han slo gjennom på førstelaget. Men da han debuterte på reservelaget i en bortekamp mot Leeds, kom Jim Ryan (tidligere reservelagstrener) på kontoret mitt og sa:

- Du kan ikke holde han utenfor førstelaget. Så jeg satte ham innpå i en Premier League-kamp mot Blackburn - og han scoret to ganger! sier Ferguson til Dagbladet.no

Riktignok scoret han «bare» én gang i den kampen - men det kan vi fint tilgi Sir Alex.

image: Ber Rooney og Ronaldo lære av Solskjær

- Kan score 25 mål

De engelske journalistene lurte på om Solskjær noen gang tvilte på om han ville komme tilbake.

- Jeg hadde kanskje et eller to øyeblikk da jeg måtte se meg i speilet og spørre meg selv: «Holder du deg selv for narr?» Men før jeg la meg om kvelden, tenkte jeg alltid at jeg skulle klare det, svarer Solskjær.

Ferguson mener alderen talte mot et Solskjær-comeback.

- Når man får en slik langtidsskade i den alderen, tenker man at det er alvorlig. Men han tvilte aldri, og var selvsikker hver gang jeg snakket med ham. Nå ser jeg bedring hver eneste uke. Han er eksepsjonell. Han kan score 20 mål for oss, uten problemer, sier Ferguson.

Før han ombestemmer seg:

- Vel, la oss heller si 25 mål.

- Ingen indikasjoner

På lørdag spilte Solskjær hele kampen og scoret ett mål da United slo Wigan 3-1. I morgen er han aktuell for startoppstillingen igjen - særlig dersom Cristiano Ronaldo ikke blir klar fra ankelskaden.

Solskjær selv er usikker.

- Vi fikk ingen indikasjoner på laget på treninga i dag, så det er helt umulig å si, sier han.

Engelske journalister Dagbladet.no snakket med tror ikke Solskjær starter - og mener Ferguson ville sagt det med en gang dersom nordmannen var inne i startoppstillingen. United-manageren kan imidlertid ikke garantere at Ronaldo blir klar.

- Vi er ikke sikre på om han blir klar, men han er i bedring. Han tilbrakte mange timer i svømmebassenget i dag, og anstrenger seg virkelig for å rekke det. Men slik Ole spilte på lørdag, ser jeg ingen problemer med å fortsette med ham. Det viktigste er at Ole er tilbake, han har bevist at han er i form, og at han kan score mål, sier Ferguson.

Debatt

Synes du Ole Gunnar Solskjær bør starte mot FCK?

TEKNIKER: Cristiano Ronaldo lekte med ballen under dagens trening.
I SCORINGSFORM: Ole Gunnar Solskjær scoret nok en gang i helga.
HAR MYE Å LÆRE: Sir Alex Ferguson mener at Wayne Rooney - Uniteds kanskje største stjerne - har mye å lære av Solskjær.