Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Rooth rydde opp

Idrettspresident Kjell Kran mener at friidrettspresident Marius Rooth bør teste sin egen tillit i et ekstraordinært ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kran har gitt beskjed om dette i et formelt brev til det kriserammede forbundet foran dagens landstyremøte i Oslo.

På grunn av praktiske omstendigheter har ikke Kran og friidrettspresident Marius Rooth rukket å møtes før dagens viktige møte, der representanter for alle ledd i norsk friidrett må diskutere den dype mistilliten sentrale utøvere, klubber og trenere har uttrykt overfor toppledelsen i forbundet. Men Kran vet å gi beskjed likevel.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt et formelt brev der Kran råder oss til å innkalle til ekstraordinært ting, men dette er bare et råd og ikke en instruksjon, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad til Dagbladet.

- Godt råd

Skipresident Jan Jensen ble i fjor instruert av Kran til å gjøre det samme. Som Kolstad påpeker er ikke et råd fra Kran å regne for en direkte ordre. Men det er ikke langt fra. Makt er makt også i idretten. Det skal svært mye til om landsstyret i dag går mot en slik føring fra overordnet ledd. Da risikerer man at Kran i neste omgang benytter sin myndighet til å beordre tingdelegatene sammen.

- Dette er et godt råd til en president som har havnet i en vanskelig situasjon, sier Idrettsforbundets infosjef Halvor Lea.

Kran sjøl var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

Klubbrefs

Temperaturen i friidrettskrisa steg i går ytterligere da sterke klubber som Gular, Vidar, Runar, Raufoss og Minerva i et åpent brev filleristet toppledelsen i forbundet:

«Når de aktive ikke lenger har grunnleggende tillit til sine ledere, burde ikke diskusjonen gå på om de skal gå av, men på når de skal fratre. En idrettsleder som ikke har ydmykhet nok til å komme med en utstrakt hånd og til å lytte til sine egne aktive, har etter vår mening mistet kontakten med den grasrota som han er valgt til å tjene.»

- Vi må være lydhøre for dette, og sette oss ned og prate bedre sammen. Det er tydelig at kommunikasjonen har vært for dårlig, sier Kolstad.

Hele Norges coronakart