Ber spillerne vinne ligaen fort

Chelsea-manager José Mourinho har dårlig tid.

(Dagbladet.no:) José Mourinho har bedt spillerne sine vinne Premier League så fort som mulig, slik at de kan konsentrere seg om Champions League.

Det er ikke akkurat nøkternt sagt, men laget leder tross alt serien med 11 poeng ned til Arsenal - og da er det eneste fornuftige å bli ferdige med det.

Dersom blåtrøyene slår byrivalen i morgen kveld trenger de bare to poeng til for å sikre seg sitt første ligagull på 50 år.

Tenker på Liverpool-kampen

- Jeg har lyst til å vinne serien så fort som mulig, slik at jeg kan hvile spillere. Vi har spilt 54 kamper i fire turneringer, sier Mourinho til BBC.

27. april spiller Chelsea mot Liverpool i Champions League-semifinalen. Da håper portugiseren at serien allerede er avgjort.

- Ikke over ennå

Arsenals Arsene Wenger insisterer på at han ikke har gitt opp kampen om seriegullet, selv om Chelsea ligger et par engelske mil foran på tabellen.

ØNSKER SNARLIG JUBEL: Frank Lampard og José Mourinho har lyst til å bli ferdig med ligaen så fort som mulig - det vil si til helga. Foto: AP
ØNSKER SNARLIG JUBEL: Frank Lampard og José Mourinho har lyst til å bli ferdig med ligaen så fort som mulig - det vil si til helga. Foto: AP Vis mer

- Etter 32 kamper er det ingen tilfeldighet, og vi må bare respektere det Chelsea har gjort på banen, sier han ifølge BBC.

Likevel:

- Det er ikke over ennå, og vi har gode muligheter til å minske gapet, sier han.

Hvis Arsenal vinner i morgen er laget åtte poeng bak Chelsea, med fem kamper igjen å spille.

De regjerende seriemesterne må spille uten superspissen Thierry Henry i morgen, og det er også usikkert om Freddie Ljungberg blir klar.

IKKE GITT OPP: Arsene Wenger mener at de fortsatt har sjansen til å vinne serien - og det har de. I teorien.