Ber Stensbøl om HJELP

Friidrettsforbundets generalsekretær Anne-Karin Kolstad ringte i går til toppidrettssjef Bjørge Stensbøl for å be Olympiatoppen om bistand til å komme seg ut av problemene.

- Jeg ser utelukkende positivt på at de nå ber oss om hjelp. Vi har flere ganger forsøkt å ta initiativ til en utviklingsprosess i Friidrettsforbundet, og er veldig fornøyd med at de nå har forstått at dette er ønskelig, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Samarbeidet skal konkretiseres utover høsten, men friidrettspresident Marius Rooth er lite villig til å utdype hva NFIF ønsker hjelp til.

- Jeg har ingen kommentar. Dette er en intern utviklingsprosess, sier han.

Generalsekretær Kolstad var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

- Leker ikke butikk

Idrettspresident Kjell O. Kran er meget fornøyd med Friidrettsforbundets beslutning.

- Dette var hyggelig. Men jeg går ikke inn og vurderer kvalitativt hva særforbundene gjør, og har ikke involvert meg direkte i Friidrettsforbundet utover å si fra at jeg er positiv til et samarbeid med Olympiatoppen, sier han.

Sprinteren John Ertzgaard er ferdig med en svak sesong. Han tror både Friidrettsforbundet og han sjøl vil komme styrket ut av et samarbeid.

- Olympiatoppen har vært til stor hjelp for meg, faktisk i mye større grad enn Friidrettforbundet. Derfor er dette et veldig bra tiltak. Olympiatoppen er opptatt av at folk skal løpe fort og hoppe høyt. De leker ikke butikk, sier han.

Trenger makt

Daglig leder Svein Lilleberg i Tjalve, Norges for tida desidert beste friidrettsklubb, er også positiv til at Friidrettsforbundets ledelse nå synes villig til å heve seg over gammel bitterhet.

- Alle vet at det har vært gnisninger mellom forbundet og Olympiatoppen i enkeltsaker, men Olympiatoppen innehar kompetanse som vi i klubbene absolutt er villige til å benytte oss av, sier Lilleberg.

Han utdyper:

- Olympiatoppens ledelse mulighet til å trykke på noen knapper vi i klubbene har trøbbel med aleine. Kommende vinter har for eksempel vi i Tjalve bare fått tildelt halvparten så mye halltid på Idrettshøyskolen som sist vinter. Stensbøls kontor ligger 100 meter unna hallen. Kanskje vi må så høyt som Olympiatoppen for å få trykket inn riktig knapp.

- Dessuten sliter vi i klubbene enormt med å få endene til å møtes både i forhold til treningsmuligheter for utøvere og medisinsk og fysiologisk støtte. Det er viktig å få noen på banen som kan hjelpe klubbene. Alt det vesentlige i norsk friidrett skjer i klubbene, sier Lilleberg.

Daglig leder Geir Eriksen i Vidar, sier det slik:

- Jeg tror det er bra at Olympiatoppen blir med for å få oss på rett kjøl igjen. Norsk friidrett klarer ikke det aleine.