Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber stjerna forlate Tottenham

Tottenham røk med stygge 2-7 for Bayern München i mesterligaen tirsdag. Rio Ferdinand ber nå Harry Kane finne seg en ny klubb dersom han vil vinne trofeer.

KRITISK: Rio Ferdinand anbefaler Harry Kane å bytte klubb. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Rio Ferdinand anbefaler Harry Kane å bytte klubb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ferdinand, som har en fortid i Manchester United og på det engelske landslaget, var hard i sin kritikk av Tottenham etter hjemmesmellen mot Bayern. Til TV-kanalen BT Sport rettet han fokuset mot målmaskinen Harry Kane.

- Hva er du med i fotballen for? Er du med for å være en klubbspiller eller vinne trofeer? Sier Ferdinand, og fortsetter:

- Og så skal du stille det neste spørsmålet. Ligner Tottenham et lag som er i stand til å vinne trofeer? Det synes ikke jeg, nei.

Byttet selv

Ferdinand er deretter tydelig på at Tottenham var et bedre lag for et par år siden, slik han ser det. Den tidligere Manchester United-profilen viser til at han selv i 2002 byttet klubb og fikk trofeer i belønning.

Ferden gikk fra Leeds til nettopp United.

- Jeg fikk muligheten til et bytte. Jeg tok en meget rask beslutning om å gå og vinne trofeer, sier 40-åringen, som tror Kane fort tenker i de samme baner som han selv gjorde.

- Harry Kane overveier det sikkert og har de samme spørsmålene. Og de skal snart besvares. Han er 26 år, og du har kun et lite vindu med muligheter. De kommer og går svært raskt, sier Ferdinand.

Det koker rundt Tottenham etter Bayern-smellen. Manager Mauricio Pochettino manet etter kampslutt til ro, og var tydelig på at den eneste resepten er at spillere og ledere nå står sammen i motgangen.

Salt i såret

Sesonginnledningen har samtidig vært humpete for klubben som spilte mesterligafinale sist sesong. I Premier League er avstanden opp til serieleder Liverpool allerede ti poeng.

At tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry ble de store Bayern-helten tirsdag med fire scoringer smertet også Tottenham-fansen. Bedre ble det ikke av at tyskeren etter kampen strødde ekstra salt i såret med Twitter-meldingen «Nord-London er rød».

Kommende lørdag er Brighton motstander i Premier League. Manager Pochettino er klar på at spillerne skylder fansen å slå tilbake der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling