Hyller og advarer det norske supertalentet

Ber supertalentet være tålmodig

Isak Hansen-Aarøen vant nylig FA Youth Cup og imponerer for Manchester United. Ruben Yttergård Jenssen er blant de som har latt seg blende.

SATTE SPOR I TROMSØ: Isak Hansen-Aarøen rakk å spille OBOS-liga for Tromsø før han reiste til Manchester United. Foto: Shutterstock
SATTE SPOR I TROMSØ: Isak Hansen-Aarøen rakk å spille OBOS-liga for Tromsø før han reiste til Manchester United. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jeg er veldig imponert, men ikke så veldig overrasket, sier Tromsø-spilleren til Dagbladet.

Yttergård Jenssen, fast inventar på Tromsø og med 39 landskamper i beltet, har trent med det norske United-talentet i Tromsø og beskriver ham enkelt og greit som «en utrolig god fotballspiller».

- Ja, og jeg har også sett noen høydepunkter fra ham i United. Det virker som han gjør det veldig bra der, sier han om den nykronede FA Youth Cup-vinneren.

TRUMF: Isak Hansen-Aarøen fikk løfte Fa Youth Cup-trofeet. Foto: Shutterstock
TRUMF: Isak Hansen-Aarøen fikk løfte Fa Youth Cup-trofeet. Foto: Shutterstock Vis mer

Hansen-Aarøen gjorde et førsteinntrykk som satte spor i Tromsø.

- Jeg synes han var veldig god og det at han har tatt det neste steget så bra, er veldig kult. Jeg skjønte at dette var en talentfull gutt allerede på første trening. Han har noen ferdigheter som er helt rå. Han er så leken med ball. Og måten han beveger seg på en fotballbane på … Det er noe kunstnerisk over det. Han minner litt om Martin Ødegaard, er skussmålene fra Tromsø-profilen.

Opp og ned

De rosende ordene faller både lett og naturlig for Yttergård Jenssen. Såpass godt inntrykk rakk Hansen-Aarøen å gi før han som 16-åring flyttet til Manchester.

Samtidig kommer han med en påminnelse og advarsel - ikke bare til Hansen-Aarøen, men generelt til unge, lovende spillere.

- Vi skal bare la han imponere oss og kose oss over at han gjør det bra. Så får vi se hvor langt det går. En fotballkarriere går opp og ned. Akkurat nå er han på voldsom opptur, også kommer det sikkert noe motgang. Så håper vi at han takler det bra og fortsetter den oppturen på lang sikt.

- Det blir fort sånn at det for 18-19-åringer føles krise om de ikke spiller fast. Men den utviklingen er så forskjellig - det skjer i så forskjellig tempo. Du har såkalte «utviklingsplatåer» der det føles ut som du ikke beveger deg noe sted, men plutselig skyter det fart, sier han.

Egen erfaring

- Det å klare å jobbe godt over tid og å takle motgang er ekstremt viktig. Det vil det også være for Isak. Han kommer til å møte motgang, slik Ødegaard gjorde.

- Men hvis man bare tør å stå i det og jobbe gjennom det, er det som regel sol på den andre siden.

MØTTE FANSEN: Erling Braut Haaland møtte fredag fansen i forkant av sin siste kamp for klubben. Foto: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer

Yttergård Jenssen vet hva han prater om.

Selv debuterte han for Tromsø i 2006 borte mot Molde. Så måtte han vente to og et halvt år før han fikk sjansen fra start igjen. Nå er han 34 år og tilbake i Eliteserien. På CV-en har han utenlandsopphold i både Kaiserslautern og Groningen.

- Det er jo ikke sånn at jeg fra én dag til en annen er en god eller dårlig fotballspiller. Utvikling skjer over tid og det handler om den jobben du legger ned hver dag. Stol på at den jobben du gjør er bra. I sum blir det bra til slutt. Men det handler om å tørre å stå i det når du ikke får sjansen. Men så må du gripe den når du får den, oppfordrer han.

Yttergård Jenssen vet at han prater til en utålmodig generasjon. Oppfordringen er likevel klar.

- Det blir jo fort sånn (at de blir utålmodige). Du ser eksemplene med Ødegaard, Haaland og andre som er så gode så unge. Men det gjelder de aller, aller færreste som får sånne karrierer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer