Ber taklingskåte lagkompiser roe seg

Stabæks Furuseth Olsen.

NADDERUD (Dagbladet.no): 20 minutter gjensto av Stabæks formiddagstrening da lettbeinte Alanzinho satte inn en real grisetakling på Petter Furuseth Olsen (28).

28-åringen slapp unna med en liten smell, men tok ingen sjanser og ruslet inn i garderoben for å sykle ned.

Der kom han med mild refs av den norske treningskulturen, hvor det sjelden legges noe imellom i taklingene.

Den tidligere Hammarby-spilleren, som har også har en fortid i Brann, mener norske klubber med fordel kan roe ned temperaturen noen hakk.

- Det blir mange heite taklinger. I Sverige var vi litt snillere med hverandre. Der var det ikke så akseptert å gå til for fullt i taklingene, sånn som her. Det er jo i match det gjelder, sier Furuseth Olsen til Dagbladet.no.

- Ser pigg ut

Stabæk-trener Jan Jönsson bekrefter at mange spillere som hentes fra Sverige og Danmark føler det på samme måte - men mener de bare må venne seg til det.

- Man skal kunne trykke til hverandre litt på treningsfeltet, sier han.

SNILLERE I SVERIGE: Petter Furuseth Olsen er ikke vant med at det smeller på treningene, slik det titt og ofte gjør hos Stabæk. Her i aksjon for Hammarby, hvor han ble kåret til årets spiller sist sesong. Foto: SCANPIX
SNILLERE I SVERIGE: Petter Furuseth Olsen er ikke vant med at det smeller på treningene, slik det titt og ofte gjør hos Stabæk. Her i aksjon for Hammarby, hvor han ble kåret til årets spiller sist sesong. Foto: SCANPIX Vis mer

- Noen har nok fått et lite temposjokk. Men Petter ser pigg og bra ut. Vi er et lag som passer godt til ham, og jeg tror vi kommer til å få mye glede av ham denne sesongen. Han er seriøs og målrettet, skryter Stabæk-treneren.

Ingen anger

Furuseth Olsen var Hammarbys beste spiller i fjorårets sesong, og ble jaktet av flere norske og utenlandske klubber da han varslet at han ville flytte på seg.

Stabæk trakk det lengste strået - en avgjørelse 28-åringen ikke har angret på et sekund.

- Jeg har absolutt ikke angret. Jeg blir bare mer og mer overbevist om at vi har noe bra på gang. I Stabæk har vi en herlig sammensveisa gjeng. Det finnes mange sterke personligheter her, som Nannskog, Inge André Olsen og Veigar...jeg kan nevne i fleng.

- Hvilke andre klubber var egentlig ute etter deg?

- Jeg tror det var nærmere et tosifra antall som hørte fra seg, blant andre norske, hollandske og sveitiske klubber. Men jeg synes Stabæk viste den mest genuine interessen, sier han.

Tidligere har han uttalt at ambisjonen om å spille på landslaget også var viktig for at det ble en retur til Norge. Men noen prat med Åge Hareide har han ikke hatt etter at han kom hjem.

Ber taklingskåte lagkompiser roe seg

- Jeg skal innrømme at jeg hadde litt kontakt med Åge mens jeg fortsatt var i Hammarby. Men etter at jeg kom hjem har jeg ikke snakket med ham. Vi har et jækla bra lag i Stabæk, og spiller jeg bra nok, kommer nok landslaget også, sier han.

<B>KAN OGSÅ TAKLE:</B> Det er lekre dragninger og finter vi forbinder med Alanzinho. I dag beviste han at han kan takle også - om enn ikke helt reint.