Ber utøvere i Rio holde munnen lukket: - Trist og bekymringsverdig

- Utenlandske utøvere vil bokstavelig talt svømme i menneskelig avføring, sier lege.

HELSEFARLIG: Undersøkelser har vist at det kan bli rent helsefarlig å være olympisk utøver i Rio de Janeiro. Her er det Rodrigo Staggmeiser som viser fram en prøve av vannet ved Copacabana. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo/NTB Scanpix
HELSEFARLIG: Undersøkelser har vist at det kan bli rent helsefarlig å være olympisk utøver i Rio de Janeiro. Her er det Rodrigo Staggmeiser som viser fram en prøve av vannet ved Copacabana. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Førstkommende fredag er det åpningseremoni for OL i brasilianske Rio de Janeiro. Men det er fortsatt ikke alt som er klart før lekene starter.

Utøvere som skal konkurrere i vannet under Rio-OL har nå blitt advart om å holde munnen lukket. Det er rådet fra leger, ingeniører og forskere.

- Utenlandske utøvere vil bokstavelig talt svømme i menneskelig avføring, og de risikerer å bli syke av alle mikroorganismene, sier den lokale barnelegen Daniel Becker til New York Times.

- Det er trist, men også bekymringsverdig, legger han til.

Det er blant annet funnet alvorlig forurensning på strendene Ipanema og Leblon, hvor det er ventet at mange tilskuerne vil boltre seg under lekene.

- Vi må bare holde munnene våre lukket når vannet spruter opp, sier Afrodite Zegers (24), en nederlandsk seiler som har testet vannet.

- Det er kvalmt. Vi er veldig bekymret, sier Nigel Cochrane, en av trenerne til det spanske laget.

Sjokkrapport

I fjor sommer kom det rapporter som sendte sjokkbølger gjennom idrettsverden. Undersøkelser viste at det kan bli rent helsefarlig å være olympisk utøver i Rio de Janeiro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer