Dimitar Berbatov om Erling Braut Haaland

Berbatov: - Ronaldo og Messis etterfølger

En norsk 19-åring har tatt fotballverdenen med storm. Nå omtales han med store ord av den tidligere måleleganten Dimitar Berbatov.

HYLLES IGJEN: Superlativene vil ingen ende ta når Erling Braut Haaland omtales. Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer
HYLLES IGJEN: Superlativene vil ingen ende ta når Erling Braut Haaland omtales. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund klokka 18.30 på Viasport 1.

Erling Braut Haaland (19) har levert på et nivå som har imponert en hel fotballverden det siste året. På nyåret ble han Borussia Dortmund-spiller, der han har levert og levert - og levert.

Han har scoret 12 mål på åtte kamper. To av målene kom da han egenhendig senket PSGs stjernegalleri i Champions League, da Dortmund vant 2-1.

Superlativene har ikke latt vente på seg. Nå kaster også tidligere Tottenham- og Manchester United-stjerne Dimitar Berbatov seg på. Bulgareren sier at Haaland kan bli den neste Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. De to har til sammen blitt kåret til verdens beste fotballspillere elleve ganger.

- Det er mange som snakker om Haaland akkurat nå. Men han har akkurat blitt Dortmund-spiller, og jeg ser ikke for meg at han flytter på seg, skriver Berbatov i en spalte for Betfair.

TAR AV: Denne musikkvideoen av 442oons er sett av over 720 000. Vis mer

- Må holde pusten

Han mener at Haaland er på akkurat det riktige stedet for å utvikle seg. Han tror det var riktig å ikke velge Manchester United eller Real Madrid.

- Du ser allerede hvordan han har blitt bedre. Scorer mål og legger opp for lagkameratene, skriver Berbatov.

Han fortsetter:

- Han er så spennende, og for meg er det en rimelig sjanse for at han kan bli en etterfølger av Messi eller Ronaldo. Vi må holde pusten og håpe at de (Haaland og unge stjerner som Kylian Mbappé, red. anm.) holder seg friske og fortsetter å utvikle seg så vi kan følge dem på toppnivå så lenge som mulig.

Det er ikke første gang Haaland hylles som den neste store. BBC omtalte 19-åringen fra Bryne som et «vidunderbarn som ikke kan slutte å score» etter PSG-seieren.

Haaland-feber

Haaland er nå tidenes nest yngste spiller til å nå ti mål i Champions League, kun slått av nettopp Mbappé.

Kommentator og journalist i Bild, Franz Josef Wagner, sa tidligere i vinter at han tror Erling kommer til å bli et hyppig brukt navn i Tyskland framover.

- Jeg tror det vil snart være mange tyske barn som heter Erling. Erling er et stolt navn. Det er et viking-navn. Et navn fra nord, skriver Wagner i en kommentar.

- Erling betyr sønnen til en fri mann. Slik spiller Erling Haaland, ubekymret og fri, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer