- Berbatov er den rette

Solskjær er fornøyd.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United har funnet den rette spisstypen i Dimitar Berbatov.

Da Dagbladet.no i går vurderte de beste kjøpene i Premier League denne sommeren, havnet bulgareren like utenfor lista etter heftig intern diskusjon i redaksjonen. Ingen betviler potensialet, men er han verdt 310 millioner kroner?

Uniteds reservelagstrener Solskjær, som i sin tid kostet United beskjedne 15 millioner, mener i alle fall de har gjort et godt kjøp.

- Sagaen varte hele sommeren, men vi var hele tida trygge på at vi hadde funnet den rette. Det han har prestert for Spurs har vært strålende. Jeg forsto at han var en god spiller da han spilte mot oss for Bayer Leverkusen, sier han til klubbens TV-kanal.

Kjøpet av Berbatov gir igjen Alex Ferguson muligheten til å sjonglere med et bredt utvalg spisser, slik han gjorde i trippelmester-sesongen 1998/99, da Dwight Yorke, Andy Cole, Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham byttet på å spille på topp.

Og United-manageren har en egen evne til å holde en bred tropp av stjerner fornøyd.

- Jeg har ofte lurt på hvordan han har fått det til, med alle de landslagsspillerne han har hatt. Men han har alltid rotert folk, og jeg er sikker på at vi vil se store prestasjoner fra våre fire fremste igjen, sier Solskjær.

I tillegg til Berbatov disponerer Wayne Rooney, Carloz Tevez og angolanske Manucho. Dessuten kan Cristiano Ronaldo være et spissalternativ når han blir friskmeldt.

RETT MANN: Dimitar Berbatov får godkjent-stempelet fra en av sine forgjengere, Ole Gunnar Solskjær. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/Scanpix
RETT MANN: Dimitar Berbatov får godkjent-stempelet fra en av sine forgjengere, Ole Gunnar Solskjær. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/Scanpix Vis mer
- Berbatov er den rette
IMPONERT:</B> Solskjær lurer på hvordan Alex Ferguson klarer å holde alle stjernene fornøyd. For ikke alle er like tålmodige som nordmannen var.