Berbatov fortvilte etter kjempemiss

Men United unngikk stjernesmell mot Celtic.

Celtic - Manchester United 1-1

(Dagbladet.no): Sist gang Manchester United møtte Celtic fikk rødtrøyene det lekende lett og vant 3-0.

Kanskje var det grunnen til at Sir Alex Ferguson tok sjansen på å benke Dimitar Berbatov og Wayne Rooney til kveldens returoppgjør i heksegryta i Glasgow, men gamblingen viste seg ikke akkurat å være noen genistrek.

For selv om Manchester United sjelden dominerer en kamp i større grad enn de gjorde etter pause, og selv om Ferguson kastet inn stjernene da han innså at det faktisk kunne ende galt, så det ut til å være kvelden da skotsk fighterspirit skulle slå talent.

Celtic forsvarte seg nemlig med nebb og klør etter Scott McDonalds vakre lobb etter bare 13 minutter.

United stanget og stanget mot en grønn og hvit vegg, og Cristiano Ronaldo var så frustrert at han langet ut et spark mot Scott Brown ute ved sidelinja. Verken Tom Henning Øvrebø eller assistenten foretok seg noe - og portugiseren slapp unna det som minst ville vært et gult kort.

Seks minutter før slutt lyktes det omsider for United:

Cristiano Ronaldo fyrte avgårde et av sine velkjente flakkeskudd. «Holy Goalie» i Celtic-målet - Artur Boruc - greide ikke å beregne skruen, og sendte returen rett ut i feltet. Der dukket Ryan Giggs opp og headet inn utlikningen.

AU DA: Dimitar Berbatov kunne blitt den store helten to minutter på overtid, men bulgareren satte svakt ballen utenfor. Foto: AFP
AU DA: Dimitar Berbatov kunne blitt den store helten to minutter på overtid, men bulgareren satte svakt ballen utenfor. Foto: AFP Vis mer

Lettelsen var synlig i ansiktene hos United-spillerne, for forskjellen på tap og uavgjort i denne kampen var stor for de regjerende Champions League-mesterne.

Med Celtic-seier måtte United trolig slått Villarreal i Spania for å bli gruppevinnere. Nå kan de greie seg med uavgjort, ettersom spanjolene bare greide 2-2 i Danmark.

- Ettersom vi scoret så seint får vi vel si oss greit fornøyd med ett poeng. Men slik vi spilte i 2. omgang hadde vi fortjent å vinne, sier Ryan Giggs, ifølge PA.

- Det var en skuffende førsteomgang for oss, men etter pause var vi mye bedre. Vi kom på banen og la press på dem, og visste at sjansene ville komme, sier han.

Og sjansene kom også etter utlikningen fra Giggs.

United - og spesielt Dimitar Berbatov - bør ergre seg over det som skjedde to minutter på overtid på Celtic Park.

Plutselig fikk bulgareren ballen i ønskeposisjon inne i feltet, bare 6-7 meter fra mål, og helt uten press. Slike sjanser setter Berbatov ni av 10 ganger - men dette var den tiende.

Skuddet strøk halvmeteren utenfor, og Sir Alex Fergusons begynnende jubel på sidelinja ble brått avløst av forbløffelse.

<B>VAKKERT LEDERMÅL:</B> Ben Foster ble tatt på senga da McDonald lobbet Celtic i ledelsen.
<B>REDDET UNITED FRA FLAUSE:</B> Ryan Giggs utnyttet en retur for Boruc seks minutter før slutt, og headet inn 1-1.