SILLY QUESTION SEASON: Det engelskmennene kaller «silly season» - tiden mellom to sesonger hvor overgangsryktene flyr villt - er i gang. Dimitar Berbatov er en sentral person i mange av ryktene, men kan ikke forstå hvorfor han får så mange spørsmål om hvor han skal. Foto: Magi Haroun, EPA/Scanpix
SILLY QUESTION SEASON: Det engelskmennene kaller «silly season» - tiden mellom to sesonger hvor overgangsryktene flyr villt - er i gang. Dimitar Berbatov er en sentral person i mange av ryktene, men kan ikke forstå hvorfor han får så mange spørsmål om hvor han skal. Foto: Magi Haroun, EPA/ScanpixVis mer

Berbatov gir seg på landslaget

Lurer på hvorfor alle spør hvilken klubb han skal til.

|||
(Dagbladet): Manchester Uniteds spiss Dimitar Berbatov gir seg som landslagsspiller for Bulgaria.

- Jeg føler meg sliten til tider, og ferdig for landslaget. Jeg vet at det er en rekke unge spillere som venter på å vise seg fram på spissplassen, og nå får de sjansen, sier Berbatov ifølge The Sofia Echo.

Han sier han hadde planlagt å ta en vurdering av karrieren og veien videre når han rundet 30. United-spissen fylte 29 i januar, men fant det kanskje naturlig å ta en avgjørelse før en ny EM-kvalifisering starter til høsten.

- Min avgjørelse Det eneste sluttspillet Berbatov har fått med seg for Bulgaria er EM i 2004.

- Jeg tok denne avgjørelsen selv, ikke under påvirkning fra andre. Jeg begynte å tenke på framtida med landslaget for en måned siden, sier han.

Berbatov sier han har informert landslagssjef Stanimir Stailov, men at nyheten først vil nå United-manager Alex Ferguson nå.

Vil bli i United Berbatov har ikke klart å spille seg til en fast plass i Fergusons startoppstilling. Bulgareren sier at målet er å etablere seg i United.

- Målet mitt er å bli værende i United, det beste laget i verden og å fullføre kontrakten min med klubben. Jeg vet jeg har kvalitetene for å gjøre det.

Likevel spekuleres det stadig i at han kommer til å bli solgt i sommer. Berbatov er lei av de stadige spørsmålene om dette.

- Jeg vil spørre hvorfor annenhvert spørsmål jeg får handler om hvor jeg skal neste år. Jeg lurer på hvorfor dere i media ikke ønsker meg lykke til med neste sesong i Manchester United, men i stedet spør meg hvor jeg skal. Ved å skrive under for Manchester United, har jeg oppnådd alt jeg noensinne har ønsket meg, sier han.

SILTEN: Bulgarias landslagskaptein holdt en pressekonferanse i hovedstaden Sofia i dag, der han kunngjorde at han dropper landslaget. Foto: Oleg Popov, Reuters/Scanpix
SILTEN: Bulgarias landslagskaptein holdt en pressekonferanse i hovedstaden Sofia i dag, der han kunngjorde at han dropper landslaget. Foto: Oleg Popov, Reuters/Scanpix Vis mer