HAT-TRICK: Dimitar Berbatov har fått lite spilletid til nå denne sesongen, men på sine to siste kamper har bulgaren scoret fire mål. Foto: Reuters / Nigel Roddis / Scanpix
HAT-TRICK: Dimitar Berbatov har fått lite spilletid til nå denne sesongen, men på sine to siste kamper har bulgaren scoret fire mål. Foto: Reuters / Nigel Roddis / ScanpixVis mer

Berbatov kan bli solgt allerede i januar

Agent bekrefter Leverkusen-samtaler.

PREMIER LEAGUE: Følg tre Premier League-kamper direkte i livestudio fra kl. 1600.

(Dagbladet): Dimitar Berbatov ble delt toppscorer i forrige Premier League-sesong, men har slitt med lite spilletid denne sesongen.

Bulgaren har bare startet to kamper for ligamesterne i år, og ettersom kontrakten hans går ut til sommeren har spekulasjonene rundt 30-åringens fremtid økt i styrke de siste ukene. Bayern Leverkusen er en av klubbene som skal være interessert i Berbatov.

Tyske Bild har tatt kontakt med Berbatovs agentbyrå «CSKA-AS-23». En konsulent i firmaet, Ivan Dobrinow, sier at Leverkusen angivelig har tatt kontakt med dem angående situasjonen til Berbatov. En overgang allerede i januar kan ifølge Bild være aktuelt.

- Det er mer enn et rykte. Det er kontakt, men det er ikke konkret ennå. Alt avhenger av hva United planlegger, sier Dobrinow til Bild.

- Gode minner Berbatov spilte i den tyske klubben fra 2001 til 2006, og scoret 69 mål på 154 kamper for klubben som i øyeblikket ligger på en 6. plass i Bundesligaen.

- Han har ikke glemt Leverkusen, han har gode minner derfra og har et godt forhold til styret i klubben. Jeg vil beskrive kontakten som vennskapelig, men for øyeblikket er det som sagt ingenting konkret. Det siste jeg leste var at United ville forlenge med ham, sier Dobrinow til avisen.

I sommer sa Berbatov-agent Emil Dantchev at Berbatov helst ville bli i Manchester.

- Mange klubber er interessert i Dimitar, men i øyeblikket er han veldig fornøyd i Manchester United. Han vil helst bli i Manchester og finne flere troféer. Han har en kontrakt han forholder seg til, og bryr seg ikke om britisk media, sa Dantchev ifølge ESPN.

1. januar Manchester United og Alex Ferguson har en opsjon som gjør det mulig for dem å forlenge kontrakten til Berbatov med ett år - om de skulle ønske det. United må imidlertid benytte seg av opsjonen før 1. januar.

Hvis de ikke gjør det står Berbatov fritt til å snakke med andre klubber fra og med førskommende søndag, og blir han enig med en eventuell klubb vil han forlate ligamesterne vederlagsfritt til sommeren.

Berbatov imponerte stort mot Wigan i går, og ble kåret til banens beste etter å ha sendt tre baller forbi Ali al-Habsi i Wigan-buret.

- Dimitar har ikke hatt den beste starten på sesongen med tanke på alle mulighetene jeg har på topp med Welbeck, Rooney og Hernandez, så jeg er veldig glad på hans vegne, sa Alex Ferguson til MUTV etter kampen.