Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berbatov langer ut mot Bale-behandling

Gareth Bale har hatt noen turbulente år i den spanske hovedstaden. Nå har Dimitar Berbatov sett seg lei.

TØFFE TIDER: Gareth Bale har hatt store opp- og nedturer som Real Madrid-spiller. Foto: AP.
TØFFE TIDER: Gareth Bale har hatt store opp- og nedturer som Real Madrid-spiller. Foto: AP. Vis mer

- For en som Bale, å score så mange mål og ikke få anerkjennelse eller respekt, det virker rart.

Det sier spisshelten Dimitar Berbatov i et intervju med fotballnettstedet Goal.

KRITISK: Dimitar Berbatov. Foto: Shutterstock Editorial.
KRITISK: Dimitar Berbatov. Foto: Shutterstock Editorial. Vis mer

Han er langt fra imponert over hvordan Gareth Bale har blitt behandlet av Real Madrid-fansen etter at han forlot Tottenham til fordel for Los Blancos i 2015. Den overgangen gjorde ham til verdens dyreste spiller, en tittel som nå tilhører PSG-stjernen Neymar.

Berbatov, som vet en del om presset som følger med som angrepsspiller i en toppklubb, tror voldsomme prislapper påvirker supporternes tankegang på negativt vis. Han spilte selv for Bayer Leverkusen, Tottenham og Manchester United i løpet av sin karriere.

- (Eden) Hazard har hatt utfordringer, litt som (Paul) Pogba i Manchester United. Folk tenker sånn. Koster du 100 millioner euro, tror de at du bare kan drible deg fra den ene boksen til den andre og score. Prislappen påvirker supporterne på en negativ måte.

- Fotballspillere er mennesker, og når de blir behandlet på denne måten ser de mer negativt på sitt eget spill.

Kravstore fans

Gareth Bale har spilt 238 kamper for Real Madrid, og kan, skadeproblemer og mangel på tillit til tross, vise til imponerende 104 scoringer og 67 målgivende pasninger.

I sommer var han for alvor på vei bort fra klubben. Zinedine Zidane, klubbens manager, gjorde det klart at hans tjenester ikke lenger var ønsket på Santiago Bernabeu, men overgangen til kinesisk fotball falt igjennom i siste liten.

Dermed ble waliseren værende i Spania, og til nå står han med syv spilte kamper, to scoringer og to assists.

Real Madrid-fansen er kjent for å være kravstore, men Berbatov mener at de kan være for kravstore.

- Av og til buet de på Cristiano Ronaldo i Madrid. Jeg så det, og tenkte, «hva faen krever dere?». Altså, kom igjen, folkens!

Vil se Bale i rødt

Nå er imidlertid den bulgarske landslagslegenden glad for å se Bale tilbake på gressmatta, men sier at dersom han ikke får spille og ønsket om å forlate den spanske hovedstaden igjen melder seg, burde en annen klubb kjenne sin besøkelsestid.

- Det er en vanskelig situasjon, men han er tilbake og spiller nå, så de må ha fått ordnet opp på et tidspunkt. Men om han ikke får spille regelmessig, må han komme seg vekk, sier han, og fortsetter:

- Jeg hadde elsket å se ham i Manchester United og Madrid ikke vil ha han. Det hadde vært bra for han.

Mens Bales Real Madrid har startet sesongen sterkt og troner øverst i La Liga, har det gått vært en langt dårligere sesongstart for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som står med fattige ni poeng på åtte kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling