Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berbatov orket ikke å si farvel til Ferguson

- Jeg har mistet respekt for ham.

TRIST AVSKJED: Dimitar Berbatov sa farvel til de personene i Manchester United han følte fortjente det. Sir Alex Ferguson var ikke blant dem. Foto: (AP Photo/Jon Super)
TRIST AVSKJED: Dimitar Berbatov sa farvel til de personene i Manchester United han følte fortjente det. Sir Alex Ferguson var ikke blant dem. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson var så ivrig etter å sikre seg Dimitar Berbatov i 2008 at han personlig møtte opp og hentet bulgareren på flyplassen.

Fire år senere var skotten såpass lite interessert at han ikke engang visste hvor 300-millionerskjøpet hans befant seg.

- Han kan være hvor som helst, for å være ærlig. Jeg mener det helt seriøst. Det ville ikke overrasket meg om han var hos Tottenham, sa Ferguson.

Fikk beskjed om at han var viktig
Det viste seg at Berbatov var i Fulham, der han signerte en toårskontrakt på overgangsvinduets siste dag.

2. februar er Manchester United motstander på Craven Cottage. Berbatov vil ikke føle noen kvaler med å senke gamleklubben.

- Jeg har ingen problemer med å spille mot United, det har jeg gjort tidligere i karrieren. Men det er ingen vits i å se seg tilbake. Jeg har sagt farvel til folkene som fortjente det. Jeg greide ikke å si farvel til Ferguson, sier han ifølge The Guardian.

FIKK FULHAM-DEBUTEN: Dimitar Berbatov spilte de siste 45 minuttene mot West Ham i helga. Men da lå laget hans allerede under med 0-3. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
FIKK FULHAM-DEBUTEN: Dimitar Berbatov spilte de siste 45 minuttene mot West Ham i helga. Men da lå laget hans allerede under med 0-3. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

31-åringen klaget aldri offentlig over lite spilletid i Manchester United, men nå snakker han ut om den frustrerende avslutningen på karrieren hos de røde djevlene.

- Jeg synes ikke jeg fortjente en slik behandling i United - det siste året fikk jeg ikke spille. Jeg spurte treneren ti eller kanskje 15 ganger om han hadde bruk for meg. Og hver gang fikk jeg beskjed om at jeg var en viktig spiller og at jeg ikke burde reise. Men neste kamp var jeg likevel ikke på laget, sier Berbatov.

Satt ut av troppen i CL-finalen
Bulgarerens to første sesonger på Old Trafford var varierende, og han fikk en del kritikk av supporterne fordi han ikke jobbet nok og bidro nok for laget. Men han hadde også sine tilhengere som satte pris på spissens silkemyke teknikk.

I sin tredje sesong, der Wayne Rooney var mye skadet og deretter sjokkerte med å ønske seg bort fra klubben, tok Berbatov ansvar og bøttet inn scoringer. Fram til mars fikk han spille mye og var Premier Leagues toppscorer.

Men da Rooney returnerte ble Berbatov etter hvert bare et tredjevalg, også bak Javier Hernandez. Den totale ydmykelsen kom i Champions League-finalen på Wembley i mai, som endte med 1-3-tap for Barcelona: Berbatov fikk ikke en gang sitte på benken. Det gjorde derimot Michael Owen, som knapt hadde bidratt gjennom hele sesongen.

I etterkant røpet Berbatov at han var så skamfull at han ble værende i garderoben gjennom hele finalen, og at han ikke ønsket at folk skulle se hvor trist han var.

- Har mistet min respekt
Likevel ønsket han å bli værende i United, der han bare fikk en håndfull kamper fra start forrige sesong. Denne sesongen var han kanskje å regne som et sjettevalg før Fulham altså ble hans neste arbeidsgiver.

ELEGANT: Berbatov setter inn et frekt mål med hælen mot nettopp Fulham i forrige sesong. Bulgareren ble offer for Fergusons ønske om å legge om til en mer direkte og hurtig spillestil. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
ELEGANT: Berbatov setter inn et frekt mål med hælen mot nettopp Fulham i forrige sesong. Bulgareren ble offer for Fergusons ønske om å legge om til en mer direkte og hurtig spillestil. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

- Kanskje jeg skulle forlatt United da han (Ferguson) vraket meg fra troppen til Champions League-finalen. Jeg vet at han er sjefen, men til en viss grad har han mistet min respekt på grunn av måten han behandlet meg på, innrømmer Berbatov.

Ferguson har forklart at Berbatovs manglende spilletid har sammenheng med at han ønsker et raskere og mer direkte angrepsspill. Dermed ble 31-åringen overflødig.

- Jeg har aldri vært blant de raskeste. Jeg liker å holde på ballen, det er stilen min. Det var vanskelig å akseptere avgjørelsen hans - jeg har fortsatt stoltheten min. Jeg scoret mange mål, jeg vant ligaen to ganger og jeg ble toppscorer det ene året, så det er ikke dårlig, sier han.

VALGTE OWEN FORAN BERBATOV: Dimitar Berbatov var Premier Leagues toppscorer med 20 mål, men likevel valgte sir Alex Ferguson å sette bulgareren helt ut av troppen i Champions League-finalen 2011. Inn kom Michael Owen - som knapt hadde bidratt gjennom noe av sesongen. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VALGTE OWEN FORAN BERBATOV: Dimitar Berbatov var Premier Leagues toppscorer med 20 mål, men likevel valgte sir Alex Ferguson å sette bulgareren helt ut av troppen i Champions League-finalen 2011. Inn kom Michael Owen - som knapt hadde bidratt gjennom noe av sesongen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media